Hämeen Sanomat: RoPS-valmentaja päätyi seuraan jonon ohi, vaikka hakijoita oli Valioliigaa myöten

© Kuva: Juha Tamminen
Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Veikkausliigan alkukauden yllättäjästä ei ole mitään epäselvyyttä. Rovaniemen Palloseura ei ole päästänyt kuudessa ottelussaan ainuttakaan maalia ja se on haalinut otteluista kahta vaille täyden pistesaaliin.

Ei ihme, että valmentaja Toni Koskelan tähti onkin kovassa nousussa. Moni saattoi epäillä Koskelaa ennen kauden alkua, sillä päävalmentajapesti on 35-vuotiaan Koskelan ensimmäinen pääsarjatasolla. RoPS:n näytöt kentällä ovat kuitenkin hiljentäneet epäilijät, ja nyt näyttääkin silti, että RoPS tiesi hyvin, mitä teki.

RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva kertoo Hämeen Sanomien haastattelussa, että Juha Malisen lähdettyä Rovaniemeltä Palloliiton palvelukseen hakemuksia vapautuneelle paikalle sateli todella runsaasti. Hakijoiden ansioluetteloista löytyi jopa valioliigaseuroja, mutta Koskela sai paikan, vaikka tulikin tavallaan ”jonon ohi” (Hämeen Sanomien koko juttu on luettavissa täältä).

- Kun päävalmentajapaikka vapautui, meille tuli noin 50 hakemusta, joista 5-6 oli relevantteja. Yllättävän paljon tuli myös ulkomailta ja yllättävän kovalta tasolta. Esimerkiksi yhden Valioliiga-seuran kakkosvalmentaja ja entinen Championshipin manageri olivat hakijoiden joukossa. Koskela ei ollut, Niva paljasti Hämeen Sanomille.

- Muutama vuosi sitten edesmennyt pelaaja-agentti Ville Lyytikäinen sanoi minulle, että Koskela on erittäin potentiaalinen valmentaja. Hieman myöhemmin tapasimme vapaamuotoisessa merkeissä Koskelan kanssa ja juttelimme valmentamisesta sekä jalkapallosta. Hän ja hänen ajatuksensa tekivät vaikutuksen.

Lopulta uusi valmentaja ei sitten valikoitunutkaan 50 hakijan joukosta, vaan Niva pirautti suoraan Koskelalle ja teki tämän kanssa peräti kolmevuotisen sopimuksen.

- Toimintafilosofiamme yksi kulmakivistä on antaa mahdollisuus potentiaalisille nuorille pelaajille. Miksi emme siis voisi tehdä samaa valmentajien kohdalla?

– Koskelalle on sydämen asia saada junioritoimintamme kovalle tasolle. Hän kouluttaa ja auttaa jatkuvasti RoPSin juniorivalmentajia ja kutsuu heitä esimerkiksi taktiikkapalavereihin. Malista junioripuoli ei kiinnostanut, Niva näpäyttää Koskelan nimekästä edeltäjää.

Nivan mukaan RoPS:ssa ykkösprioriteetti on nyt junioritoiminta. Nimekkäistäkin pelaajista on kieltäydytty, jos näiden asenteen suhteen on herännyt epäilyksiä.

- Olemme joutuneet sanomaan muutamalle hyvällekin pelaajalle ei, koska emme ole vakuuttuneet heidän sopeutumiskyvystään tänne. Emme halua enää pizzansyöjäpelaajia, Niva kuvailee.

Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!