HJK nousi viimeisellä vartilla takaa-ajoasemasta voittoon, Hongan vahva vire jatkuu

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan avauskierros oli kauttaaltaan tasainen. Sarjan kärkipäähän veikkailtiin yleisesti HJK:ta, KuPS:ia, SJK:ta ja myös Interiä, mutta nelikosta vain mestari-HJK onnistui nappaamaan täyden pistepotin, ja sekin vain työn ja tuskan kautta.

Jo lauantaina SJK taipui PS Kemille ja Inter vieraissa VPS:lle. Tänään oli HJK:n ja KuPS:n vuoro takellella. HJK nousi toki tappioasemasta 3-1 -voittoon, mutta KuPS jäi kotikentällään Hongan kanssa tasapeliin. Kolmannessa klo 17 alkaneessa ottelussa RoPS kukisti IFK Mariehamnin 2-0.

Töölössä ottelun avausmaali nähtiin jo 10. minuutilla. HJK-puolustuksen purkupallo putosi suoraan Tuure Siiralle, joka laukoi pallon ykkösellä alakulmaan. Ilveksen 2-0 -vierasjohtokaan ei avausjaksolla ollut kaukana, kun Eero Tammisen näyttävä ulkosyrjäjatko nousi vain hieman yli yläriman.

Tasoihin HJK nousi 77. minuutilla. Riku Riski kaadettiin rangaistusalueella, ja Toni Pohjoismäki vei pallon pilkulle. Vaikka Ilves-vahti Mika Hilander olikin rankkarissa hyvin mukana, onnistui HJK:n uusi hyökkääjä Klauss tasoittamaan alanurkkakudillaan ottelun.

Kun peli oli vanhentunut 83 minuuttia, ilahdutti HJK uudestaan kotiyleisöä. Juha Pirisen hieno keskitys tasoitti Filip Valencicin, ja slovenialainen sijoitti pallon taidokkaasti ristikulmaan.

Sama mies – Veikkausliigan viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Valencic – nosti lisäajalla näyttävästi tolpan kautta illan toisen maalinsa, ja samalla HJK:n avauskierroksen jälkeen sarjakärkeen. Vahva sisääntulo tänään noin 35 minuuttia pelanneelta Valencicilta.

Kuopiossa avausmaalin teki 9. peliminuutilla rankkarista Youness Rahimi. KuPS:n tasoituksen viimeisteli avausjakson puolivälissä Saku Savolainen. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty, ja niinpä Suomen Cupissa vahvasti esiintynyt sarjanousija Honka jatkoi pirteitä otteitaan myös Veikkausliigassa.

Rovaniemen Palloseura avasi kauden 2-0 -kotivoitolla. RoPS:n maaleista vastasivat Lucas Lingman ja Simo Roiha.

HJK-Ilves 3-1 (0-1)

0-1 Siira (10′)
1-1 Klauss rp. (77′)
2-1 Valencic (84′)
3-1 Valencic (90’+4)

KuPS-Honka 1-1 (1-1)
0-1 Rahimi rp. (9′)
1-1 Savolainen (23′)

RoPS-IFK Mariehamn 2-0 (0-0)
1-0 Lingman (53′)
2-0 Roiha (80′)