HJK:n kyseenalainen rankkari puhutti: ”Se oli aika iso päätös”

© Kuva: Juha Tamminen

Nappaa riskitön veto ja tienaa Bundesligasta jopa 220 euroa!

Puolustava Veikkausliigan mestari HJK aloitti kautensa 3-1 -voitolla Ilveksestä ja valtasi heti paikkansa pääsarjan kärjessä (raportti). Vierasjoukkue Ilves pani HJK:n kuitenkin ahtaalle ja johti ottelua vielä vartti ennen loppua.

HJK:n loppukiri käynnistyi Klaussin menestyksekkäästi ampumasta rangaistuspotkusta pelin 77. minuutilla. Toppari Jani Tanska yritti pelata palloa, mutta Riku Riskin mentyä nuriin pallo vietiin pilkulle.

HJK:n pelaajat olivat anelleet rankkaria jo reilut 20 minuuttia aiemmin, kun pallo osui rangaistusalueella toisen topparin Tatu Miettusen käteen. Tuolloin tuomari tulkitsi tilanteen tahattomaksi, mutta vähän myöhemmin pilkku heltisi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss harmittelikin joukkueensa kannalta kohtalokasta rankkarivihellystä ottelun jälkeen.

–  Meillä oli erittäin positiivinen peli-ilme tänään. Otimme vastaan HJK:n painostusta, mutta hyödynsimme tilanteenvaihtoja hyvin. Ajatus pysyi kasassa. Harmittaa todella paljon pelaajien puolesta, Wiss voivottelee Ilveksen kotisivujen haastattelussa.

– Sitten tuli tasoitukseen johtanut pilkkutuomio. Ennen virallista lehdistötilaisuutta en ollut nähnyt tilannetta videolta, mutta nyt olen. Mielestäni kyse ei ollut rikkeestä.

– Joskus tuomari saattaa olla heikosti sijoittunut tai murtua suuren kotijoukkueen paineen alla. En tiedä, mistä nyt oli kyse, mutta aika iso päätös se oli. Se siitä.

 

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto ja tienaa Bundesligasta jopa 220 euroa!