Huuhkaja-kapteenilta kehuja VPS:lle – Veikkausliigan avauskierros toi hymyn huulille: ”Oli kiva koppiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkueen kapteeni Tim Sparv seuraa Veikkausliigassa tarkoin etenkin VPS:n edesottamuksia. Sparv näkee Vepsulla olevan hyvät mahdollisuudet taistella tällä kaudella hyvistä sijoituksista, mutta se vaatii onnistumisia kotikentällä.

Suurimman osan urastaan ulkomailla viettänyt Sparv myöntää edelleen seuraavansa mitä kotimaan kentillä tapahtuu.

– Lähinnä tulee seurattua VPS:n edesottamuksia ja uutisia. Kesäisin tulee käytyä katsomassa pari peliä, kun olen kotikulmilla käymässä, mies kertoo SuomiFutis-sivustolle.

VPS aloitti kautensa vahvasti ottamalla 2-0-voiton kotikentällään FC Interistä. Lauantaina VPS saa kotikentälleen vastaansa RoPS:n.

– Toivon, että VPS pystyy rakentamaan kotikentästään sellaisen linnakkeen ja olisi tosi vahva sekä tehokas kotikentällään. Jos haluaa taistella kauden lopussa kärkipaikoista, niin kotona pitää voittaa. VPS:lla on kaikki mahdollisuudet menestyä tällä kaudella. He saivat hyvän alun ja nyt sitä on mahdollista jatkaa RoPS:a vastaan, FC Midtjyllandin keskikenttäpelaaja pohtii edessä siintävää kamppailua.

VPS:aa on tituleerattu Suomen Barcelonaksi, kun Petri Vuorisen alaisuudessa joukkue pyrkii maltillisesti syöttämällä luomaan maalipaikkoja.

– Pelityyleistä voi aina olla montaa eri mieltä ja olen erittäin iloinen, että VPS:lla on selkeä oma peli-identiteetti siitä miten avata peliä ja miten pelata. He eivät vain roiski pitkää palloa ja toivo parasta, vaan rakentavat sinne jotain pysyvämpää. Tunnen Petrin hyvin ja tiedän mitä hän ajaa takaa. Henkilökohtaisesti toivoisin välillä vähän pragmaattisempaa lähestymistapaa, mutta on hieno että heillä on selkeä ajatus siitä mitä he hakevat.

Sparv paljastaa, että myös Midtjyllandissa Veikkausliiga on puheenaiheena suomalaispelaajien kesken.

– Meillä on Midtjyllandissa aina kova nokittelu, kun Halstin Markus on HJK:n miehiä, Kairisen Kaan Interin ja minä VPS:n. Oli kiva tulla pukukoppiin viimeksi, kun VPS oli voittanut Interin. Siinä pääsi hieman Kaanille kuittaamaan, naureskelee Sparv.

Salttu Forsström

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!