Kun Petteri Forsell pelasi edellisen kerran puolalaisessa Miedz Legnicassa, teki hän kauden 2016-2017 aikana 32 ottelussa (sarjapeleissä ja cupissa) mahtavat tehot 15 maalia ja yhdeksän maalisyöttöä. Kesällä 2017 suomalaisen matka jatkui Allsvenskanin Örebroon, mutta siltä reissulta ei jäänyt käteen juuri mitään.

Vuodenvaihteessa Forsell palasi taas tuttuihin maisemiin Puolan kakkossarjaan, ja otti jälleen välittömästi paikkansa Miedz Legnican avauskokoonpanossa. Tehoja ei kuitenkaan ole tullut vanhaan malliin, sillä seitsemän pelatun ottelun jälkeen plakkarissa on vain yksi maali ja maalisyöttö.

Tämä johtuu 27-vuotiaan taiturin mukaan uudesta roolista kauempana hyökkäysten ytimestä. Kun Forsell sai keskittyä viime kaudella prässäämiseen ja hyökkäyspeliin, peluuttaa valmentaja Dominik Nowak häntä nyt alempana keskikentällä.

 

 

– Täytyy sanoa, että se on tuonut uutta mun peliini. Totta kai se syö tehoja hyökkäyspäästä, mutta on niitäkin nyt tullut kumminkin, Forsell kuvailee Iltalehden tekemässä haastattelussa (koko IL:n juttu luettavissa täältä).

 

– Olen oppinut ajattelemaan eri tavalla, mutta kyllä sen huomaan, että tehopisteitä on ikävä.

– Pienenäkin laskin syöttöpisteitä. En laskenut maaleja. Se on jossain pään sisällä, mutta ei sitä sen enempää mieti pelin aikana. Mutta sitten kun tulee kämpille, niin miettii, että olisi kiva niitäkin tehdä, erikoistilannevastuuta silti edelleen saava Forsell myöntää.

Valmentajan ratkaisu muokata Forsellista pallorosvo ja työmyyrä, joka rakentaa peliä entistä alempana, on ainakin tuntunut toimineen. Miedz Legnica ei nimittäin ole hävinnyt kertaakaan Forsellin tultua joukkueeseen ja on sarjakärkenä tiukasti matkalla Puolan pääsarjaan.