Inter ja TPS derbyyn hyvistä asemista – pressissä oltiin vielä kovin kohteliaita

© Kuva: Juha Tamminen

Nappaa riskitön veto ja tienaa Championshipistä jopa 200 euroa!

Kauden ensimmäistä Turun derbyä tulevana lauantaina isännöivä FC Inter järjesti pressitilaisuuden maanantaina Veritas Stadionilla.

Paikalla olivat molempien joukkueiden päävalmentajat, sekä kotijoukkueen pelaajista kapteeni Timo Furuholm ja tämän kärkipari Benjamin Källman. TPS:n pelaajista pöydän ääreen istuivat Onni Valakari ja Interin junioreista aikanaan rajan yli siirtynyt Rasmus Holma.

Ennakkoasetelmat ovat todella tasaiset – historian valossa vain maaliero on Interille eduksi. Derbyvoittoja molemmilla kahdeksan, tasan on pelattu 10 kertaa.

Talven cup-otteluita lukuunottamatta joukkueet kohtasivat liigakarsinnassa edelliskauden päätteeksi. Holma sanoo TPS:n edenneen monella tasolla noiden aikojen jälkeen.

– Seurassa on tapahtunut todella paljon. Viime kausi oli hyvin ehjä, ja nyt ollaan tilanteessa, jossa voidaan tosiaankin uskoa olevamme parempi kaupungin ykkösjoukkueista. Mulla on derbyistä todella hyviä muistoja. Kun Inter voitti 2008 Suomen mestaruuden, olin vielä sinimusta. TPS oli silloin kolmas. Mun mielestä turkulaisten on syytä olla ylpeitä molemmista.

Interin valmentaja Piccareta ei noihin aikoihin vielä luultavasti tiennyt Turusta juuri mitään.

– Tämä on ensimmäinen Veikkausliiga-derbyni päävalmentajana. Tilanne on tietenkin erilainen kuin missään muussa ottelussa. Koko kaupungin kannalta toivon, että yleisöä tulee paljon. Olen katsonut TPS:n kaksi aiempaa matsia tämän kauden liigassa – he pelasivat molemmissa mielestäni hyvin, mutta olivat epäonnisia.

Laurikainen oli samaa mieltä omiensa esityksistä, ja heitti perinteisesti paineet lauantain ottelun isännille.

– Ollaan pelattu kaksi kohtalaisen hyvää ottelua sarjan alkuun. Nyt lähdemme selkeästä haastajan asemasta, nousijajoukkueena yhtä jopa sarjan suosikeihin kuuluvaa ryhmää vastaan. Turun derbyt ovat perinteisesti olleet tasaisia, mutta muistan kirkkaasti miten vuonna 2014 saimme selkään oikein kunnolla. Nyt olemme kuitenkin tekemässä uutta nousua.

Furuholmille osoitettiin aiheellisesti konkari-kysymykset – muut paikalla olleet pelaajat ovat näissä peleissä hyökkääjään verrattuna melkoisia noviiseja.

– Derbyyn valmistaudutaan sinänsä ihan samoin kuin mihin tahansa peliin, mutta kyllä siinä koppikäytävällä sitten alkaa aistia tunnelman.

Inter-kärjeltä kysyttiin myös tutusta vastaparista, TPS-ikoni Sami Rähmösestä.

– No mulle on onni, että Jallu (Jarno Heinikangas) on lopettanut. Rähmän kanssa on vähän helpompi painia.

Källman kertoi, että on tammisaarelaislähtöisenä toki ollut nuorempana tietoinen Turun derbyistä ja niiden merkityksestä.

– Mutta ei siitä nyt Tammisaaressa niin paljoa puhuttu. Nuorempana en edes seurannut koko Veikkausliigaa kovin tarkasti. Nyt olen totta kai täynnä intoa, mahtavaa päästä isoon otteluun.

Valmentajat kertoivat molempien joukkueiden terveystilanteen olevan tässä vaiheessa viikkoa hyvä. Vain pitkäaikaispotilaat ovat sivussa, vierailta Tomas Hradecky, isänniltä Niko Markkula ja Daniel Kamy.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto ja tienaa Championshipistä jopa 200 euroa!