Italian tuomareiden yhdistys AIA kertoo, että sille on lähetetty luoteja sisältäviä paketteja.

AIA:n presidentti Marcello Nichhi kertoi ESPN:n mukaan torstaina, että hän sekä yhdistyksen varapresidentti Narciso Pisacreta ja tuomarienvalitsija Nicola Rizzoli ovat kaikki saaneet vastaavanlaisen paketin.

Nichhin mukaan poliisi ja sisäministeriö tutkivat uhkauksia. Hän parjasi journalistia, joka oli eräässä lehdistötilaisuudessa todennut, että ”kannattajien pitäisi ampua tuomarit”.

Tuomariyhdistyksen presidentti kritisoi myös erään kuluttajayhdistyksen toimintaa. Kuluttajayhdistys oli tehnyt valituksen tuomarin toiminnasta Serie A:n pelissä Lazion ja Torinon välillä, minkä vuoksi kyseinen tuomari joutuu oikeuteen.

– Voitteko kuvitella, että Cristiano Ronaldo tai Lionel Messi tai kuka tahansa pelaaja joutuisi oikeuden eteen, koska he ovat tehneet virheen tai oletettavan sellaisen? ihmetteli Nicchi ESPN:n mukaan.

Videotuomarisysteemi VAR otettiin käyttöön Italian pääsarjassa Serie A:ssa täksi kaudeksi, ja se on ehtinyt olla jo usean fanien protestien kohteena.

Viime kuussa arviolta tuhat Lazion kannattajaa ilmestyi Italian jalkapalloliitto FIGC:n toimiston ulkopuolelle protestoimaan VAR:ia vastaan.

AC Milan päihitti Lazion tammikuussa 2-1. Videotuomari ei huomannut, että pallo osui Milanin hyökkääjän Patrick Cutronen käteen ennen kuin hän iski milanolaisen ensimmäisen maalin.

Kuukautta aiemmin Lazio pelasi 0-0-tasapelin Internazionale Milanon kanssa. Laziolle vihellettiin ottelussa rangaistuspotku, mutta videotarkistuksen jälkeen tuomio hylättiin. Ciro Immobilen keskitys kimposi Inter-puolustaja Milan Skriniarin jalasta hänen käteensä, mutta käsivirhe katsottiin tarkistuksen jälkeen tahattomaksi.

– Minun mielipiteeni VAR:sta on täysin negatiivinen, sillä se vie tunteen jalkapallosta. Nykyään ei enää edes tuuleteta maalin jälkeen, tuhahteli Lazion päävalmentaja Simone Inzaghi tuolloin ESPN:n mukaan.

– Meillä olisi seitsemän pistettä enemmän ilman VAR:ia.