Joachim Löwille tulee tänä kesänä täyteen huimat 12 vuotta Saksan maajoukkueen päävalmentajana. Pestin pituus on todella poikkeuksellinen, mutta menestys on ollut niin hyvää, ettei miehen vaihdolle ole ollut mitään tarvetta. Viidessä arvoturnauksessaan Löw on vienyt Saksan neljästi välieriin. Kruununa on tietysti maailmanmestaruus vuodelta 2014.

Ennen päävastuuseen nostamista Löw toimi Jürgen Klinsmannin apulaisvalmentajana Saksan MM-kotikisoissa 2006. Nyt Klinsmann kuitenkin uskoo, että Löw saattaa olla pian halukas palaamaan seurajoukkuetyön pariin. Viimeksi Löw valmensi Austria Wieniä vuonna 2004, mutta nyt kiinnostuneista seuroista ei taatusti ole pulaa.

– Joachim edustaa jatkuvuutta ja korkeaa laatua. Saksan maajoukkue on ollut todella onnekas hänet saadessaan ja tekee kaikkensa, että saisi pitää hänet mahdollisimman pitkään, Klinsmann sanoo Kickerin haastattelussa.

– Hän on hyvin tasapainoinen ja kaukonäköinen, hänellä on oma johtamistapansa ja hän kehittää meidän silloin kehittämäämme mallia edelleen.

– Luulen, että Joachim on avoin tarjouksille. Puhumme hänen kohdallaan maailman top 6 -seuroista. Jos joku niistä kysyy oikealla hetkellä, voisin kuvitella Joachimin kiinnostuvan. Minuakin houkutteli aikanaan FC Bayern. Jos Real Madrid tai Barcelona lähestyy häntä, uskoisin tarjouksen vetoavan häneen.

53-vuotias Klinsmann itse tähyilisi mieluusti jälleen maajoukkuevalmennuksen suuntaan, joskaan ei kovalla kiireellä. Klinsmann valmensi kesästä 2011 syksyyn 2016 USA:n maajoukkuetta, mutta sai kenkää kesken MM-karsintojen. Uusi valmentaja Bruce Arenakaan ei silti onnistunut viemään Yhdysvaltoja kesän MM-turnaukseen.

– Olen valmis taas hommiin. MM-kisojen jälkeen aukeaa luultavasti taas pari mahdollisuutta.

– Sain jo aiemmin tarjouksia 4-5 MM-kisoihin osallistuvalta maalta. Kaikkien niiden kohdalla oli kuitenkin kyse siitä, miten pääsisimme lohkovaiheesta jatkoon. Se ei riitä minulle.

– Se ei ole minulle riittävä taso. Minun mielestäni MM-kisat alkavat kunnolla vasta pudotuspelivaiheessa, Klinsmann sanoi.