Jürgen Klopp teki tällä viikolla toistaiseksi suurimman saavutuksensa Liverpoolissa johdattamalla Manchester Cityn yli seuran Mestarien liigan välieriin ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen. Välierävastustajaksi arvottiin Barcelonan yllättänyt AS Roma.

Klopp on jo aloittanut esivalmistelun tulevaan koitokseen. Opiskelumateriaalina toimivat Liverpoolin vanhat europelit DVD:ltä seuran suuruudenvuosilta.

– Aion katsoa ne varmasti. Jos löydän jotakin hyödyllistä, joka tekisi tästä paikasta vielä erityisemmän Liverpoolille, käytän sitä. Rooma on kuitenkin Rooma. Ei ole kyse siitä, kuka teki mitå ja milloin. Se on vain yksi paikka, Klopp kertoi Daily Mailille.

Liverpoolin historiasta löytyy menestyksekkäitä otteluja Roomasta. Esimerkiksi seuralegenda Phil Neal teki siellä maalin kahdessa eurofinaalissa.

Klopp ei kuitenkaan halua verrata omaa ryhmäänsä kultavuosien kokoonpanoihin.

– Rakastan historiaamme, mutta meitä ei voi jatkuvasti verrata siihen. Nuo joukkueet olivat loistavia, mutta heistä tuli suuria tällaisissa tilanteissa. Ne legendat taputtavat nyt meidän saavutuksillemme!

Liverpool voitti viimeksi Mestarien liigan keväällä 2005. Joukkue kaatoi tuolloin trillerimäisessä taistelussa finaalissa AC Milanin rangaistuspotkukilpailussa.