SJK saa nauttia Veikkausliigan modernimmasta kotiareenasta. Se pelaa omalla OmaSP Stadionillaan vasta toista täyttä veikkausliigakauttaan. Paha vain, että peli ei tahdo kotikentällä kulkea.

Viime kaudella SJK oli kotipeleissä vasta sarjan seitsemänneksi paras joukkue voitettuaan seitsemän 17 kotiottelustaan. Uusi kausi ei ole paljon merkkejä paremmasta tarjonnut. Suomen Cupin puolivälierissä tuli kotona tappio Hongalle, ja pettymykseen päättyi Seinäjoella myös Veikkausliigan sarja-avaus PS Kemiä vastaan.

Surkea kotisaldo on saanut SJK:n kokeneen keskikenttämiehen Mehmet Hetemajn epäilemään myös jonkinlaista kirousta.

– No kyllä sitä tuli kieltämättä ensimmäisen liigapelin jälkeen ajateltua, että miten päästään tästä kierteestä pois. Kotiottelut ovat olleet meille vaikeita. Vaikeampia tulosten valossa kuin vierasottelut. Kyllähän siinä ajattelee, että onko joku saakelin noita käynyt noitumassa meidän kotikentän, Hetemaj pohtii huvittuneena Veikkausliigan kotisivujen haastattelussa.

 

Suomen Cupista putoamista ja Kemi-tappiota Hetemaj selittää loukkaantumisilla ja monien pelaajien rikkonaisella harjoituskaudella.

– En näe meillä mitään muuta ongelmaa. Jos meillä olisi ollut ykkösnyrkki kasassa noissa kahdessa ottelussa, kumpikin peli olisi voitettu.

Tänään SJK pyristelee irti kotikammostaan, kun Seinäjoelle saapuu vieraaksi sarjakärki HJK. Ottelu alkaa klo 18.30.