TPS nousi viime kauden päätteeksi takaisin Veikkausliigaan ja pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa korkeimmalla sarjatasolla. Bundesliigaseura Eintracht Frankfurtissa torjuva Lukas Hradecky on seurannut kasvattajaseuransa edesottamuksia innolla.

Hradecky odottaa erityisesti TPS:n ja FC Interin välisiä paikalliskamppailuja.

– Hienoa, että TPS nousi takaisin ja nyt Veikkausliigassa nähdään taas ainoa oikea derby. Ei vaineskaan, Hradecky heittää SuomiFutis-sivustolle.

– Kunhan sitä ensimmäistä derbyä ei nyt Helsingissä jouduttaisi pelaamaan, Hradecky jatkaa viitaten pitkittyneeseen talveen ja mahdolliseen evakkopeliin, jos Veritas Stadion ei ole vielä pelikunnossa.

Ennakkokaavailuissa TPS:lle on povattu enintään alemman keskikastin paikkaa ja sarjapaikan uusiminen saattaa olla tiukassa. Hradecky uskoo keskikastin sijan olevan turkulaisten tavoitteena.

– TPS:lla oli viime vuonna vahva kausi Ykkösessä nuorella joukkueella ja nyt heidän on otettava se seuraava askel. Hyvä alku olisi tietenkin tärkeä. Turvallinen keskikastin sijoitus on varmasti (päävalmentaja Mika) Laurikaisella mielessä.

Hradecky seuraa Veikkausliigaa aktiivisesti ja on päässyt tekemään lähempää tuttavuutta nykypelaajien kanssa erityisesti maajoukkueleirien yhteydessä. Edellisellä maajoukkueleirillä Turkissa nähtiin Veikkausliigan pelaajista FC Lahden Kalle Taimi sekä HJK:n riveistä Juha Pirinen, Moshtagh Yaghoubi ja Akseli Pelvas. Hradecky pitää positiivisena, että Veikkausliiga pystyy kasvattamaan pelaajia A-maajoukkueen käyttöön.

– Se on hyvä merkki, että Veikkausliigasta on tie auki maajoukkueeseen. Tarvitsemme aina uusia pelaajia ja esimerkiksi Kalle Taimin 1+1 edellisessä ottelussa Maltaa vastaan oli aika vahva näyttö. Maajoukkuekutsut palvelevat hyvin myös Veikkausliigaa.