Manchester Cityn belgialaistähti Kevin De Bruyne on antanut pelaajayhdistys PFA:n Vuoden pelaaja -äänestyksessä äänensä Liverpoolin Mohamed Salahille.

De Bruyne, 26, ja Salah, 25, kohtaavat tänään keskiviikkona Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa Liverpoolin stadionilla Anfieldilla.

Kummatkin ovat vahvoja ennakkosuosikkeja Vuoden pelaaja -palkinnon voittajaksi. De Bruyne on tehtaillut tällä kaudella Cityn paidassa 11 osumaa ja 20 maalisyöttöä. Debyyttikauttaan Liverpoolissa pelaava Salah on heilutellut verkkoja jo 37 kertaa ja antanut päälle 12 maalisyöttöä.

Pelaajat eivät saa äänestää oman joukkueensa pelaajia, joten De Bruyne antoi äänensä egyptiläistähdelle.

– Äänestin Salahia, koska hän ansaitsee sen. Jos se (voittaja) ei ole joku meidän joukkueestamme, niin mielestäni hän ansaitsee sen, kertoi De Bruyne BT Sportille.

Sekä De Bruyne että Salah saivat ensikosketuksensa Valioliigaan Chelseassa, mutta kumpikaan ei onnistunut lyömään läpi lontoolaisseuran riveissä. De Bruyne kävi hakemassa vauhtia Werder Bremenistä ja Wolfsburgista ennen siirtoaan Manchesteriin. Salah siirtyi Chelseasta Italiaan, jossa hän edusti Fiorentinaa ja AS Romaa ennen viime kesän vaihdostaan Liverpoolin.

De Bruynen mukaan heidän vastaavanlaisilla kokemuksilla ei ollut merkitystä hänen valinnassaan.

– En katso taaksepäin. Jos se ei ole pelaaja meidän joukkueestamme, en tiedä, miten voisin valita jonkun muun kuin Salahin.

– Jos hän voittaa, niin hän voittaa. Minusta hän on samalla tasolla Harry Kanen, minun ja David Silvan kanssa. Siinä on neljä pelaajaa, jotka ovat esiintyneet johdonmukaisesti parhaiten.