Manchester City varmisti viime viikonloppuna Valioliigan mestaruuden. Kansallinen sarja oli sille lähes lastenleikkiä, mutta Mestarien liigassa noutaja tuli jo puolivälierävaiheessa. Nyt seura ja sen manageri Pep Guardiola janoavat lisää.

Sky Sports kertoo, että Guardiola saa käyttöönsä 230 miljoonan euron siirtokassan vahvistaakseen joukkuetta. Jotta mestaruuden puolustaminen onnistuisi, kaipaa joukkueen hyökkäyspää ja keskikenttä yhä uutta puhtia.

Sivusto uskoo, että Cityn päätavoitteita ovat kaksi pelaajaa jalkapallomaailman absoluuttiselta huipulta: PSG:n Kylian Mbappé ja Bayern Münchenin Thiago Alcantara. Myös Crystal Palacen Wilfried Zaha on Cityä kiinnostava nimi.

Guardiola haluaisi tehdä tärkeimmät hankintansa jo ennen MM-kisojen alkua 14. kesäkuuta. 19-vuotias Mbappé siirtyi Monacosta PSG:hen vasta täksi kaudeksi. Lainasiirto muuttuu pysyväksi siirroksi ”osto-option” aktivoituessa kesällä, mutta UEFA on tiettävästi ottamassa tutkintaan pariisilaisten rahankäyttöä. Näitä tutkimuksia City seuraa silmä kovana.

27-vuotias Thiago puolestaan nuorentaisi Cityn keskikenttää, jossa Yaya Touré, Fernandinho ja David Silva lähestyvät eläkevuosiaan. Thiago on Guardiolalle tuttu pelaaja sekä Barcelonasta että Bayern Münchenistä.