SJK on nostettu yhdeksi HJK:n haastajaksi tämän kauden Veikkausliigan mestaruustaistelussa. Seinäjokelaiset lähtevät kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun Tommi Kautonen siirtyi Pikkuhuuhkajien pallilta SJK:n peräsimeen. Veikkausliigalegenda Mika Kottila uskoo Kautosen kädenjäljen näkyvän tällä kaudella.

Kautonen aloitti päävalmentajauransa FC KooTeePeessä kaudella 2008. Kausi päättyi tuolloin putoamiseen, mutta Kottilan mukaan Kautonen on ajan myötä ottanut virheistä opikseen.

– ”Auge” on mennyt pitkän matkan niistä ajoista, kun nuori ja ehdoton lahtelainen valmensi Kotkassa. Hän ampui itseään molempiin polviin, kun hän yritti jääräpäisesti tehdä ahtaajista futaajia.

– Siitä on mennyt aikaa ja Auge on muuntautunut ja kehittynyt. Hän on nyt täysin valmis johtamaan SJK:ta HJK:n kovimpana haastajana sarjaan.

SJK aloittaa kautensa lauantaina PS Kemiä vastaan.

– Edellisestä veikkausliigaottelusta on aikaa, joten hermot voivat olla vähän pinnassa. Toisaalta, kauden alun pitäisi olla sopivin mahdollinen SJK:lle. En näe Kemin yltävän kovin korkealle tälläkään kaudella, tosin kauden avausottelut ovat aina kysymysmerkkejä.

PS Kemi on useana kautena onnistunut erinomaisesti ulkomaalaishankinnoissaan. Viime kaudella joukkueen riveissä loisti slovenialainen Filip Valenčič, joka siirtyi kesällä HJK:hon ja hänet valittiin kauden päätteeksi vuoden parhaaksi pelaajaksi. Kottila veikkaa, että kemiläisten riveistä saattaa myös tällä kaudella nousta esiin joku yllätysnimi.

– Saa nähdä, kuka Kemin pelaajista tällä kaudella lyö läpi ja hänet myydään sitten eteenpäin heinäkuun lopussa johonkin Veikkausliigan kärkiporukkaan.