MLS-sivustolta suitsutusta ”gladiaattori” Ringille: ”Joukkue paljon parempi, kun Ring on sen sydämessä”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Alexander Ring teki viikonvaihteessa MLS-uransa ensimmäisen maalin. Ring pamautti pallon paristakymmenestä metristä upealla pommilla yläriman kautta maaliin, ja auttoi joukkuettaan New York City FC:tä nousemaan 2-2 -tasapeliin Atlantaa vastaan (uutinen ja video maalista).

Ring valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Sen lisäksi suomalainen sai muun muassa MLS Multiplex -sivustolta valtavan ylistyslaulun.

Artikkelin laatinut Josh Sippie nimittää Ringiä New York City FC:n tärkeimmäksi pelaajaksi. Vaikka joukkue pärjäsikin mukavasti myös Ringin pienen sairausloman aikana, osoitti Ring merkityksensä välittömästi avauskokoonpanoon palattuaan.

– Atlantaa vastaan, huutavan punamustan yleisön edessä, New York City FC tarvitsi Alex Ringiä kaikin kuviteltavissa olevin tavoin. Ja siellä hän oli, muistuttaakseen kaikkia siitä, kuinka paljon parempi tämä joukkue on, kun hän on sen sydämessä, Sippie kirjoittaa.

Sippie kuvailee ottelua pikemminkin gladiaattorien taisteluksi kuin jalkapallopeliksi ja kehuu Atlantan hyökkäystä vaikeaksi sidottavaksi. Silti voittajana tästä taistosta ulos käveli sinnikäs Ring, ”joka ohjasi pelin sinne, minne pitikin.” Ring johti New Yorkin puolustustyötä, voitti kolme kaksinkamppailua, teki neljä katkoa ja suoritti viisi purkua.

– Kukaan muu ei ollut edes lähelläkään samanlaista työpanosta. Jos Atlantaa vastaan ei onnistu riistämään palloja, joutuu pulaan, koska pallollisena he tekevät sinusta selvän, Sippie jatkaa.

– Ring riisti palloja ja mikä vielä parempaa, jatkoi peliä menettämättä sitä. Hänen keskikentän parinsa Yangel Herrera menetti pallon viisi kertaa Atlantan keskikentälle, mutta Ring ei kertaakaan.