RoPS:n vire ei rakoile – KuPS-kapteeni tykitti neljä maalia!

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa oli keskiviikkona neljän ottelun päivä.

Helsingin Jalkapalloklubi jäi jo toista kertaa peräkkäin ilman täyttä pistepottia, kun se pelasi Turussa FC Interin vieraana 0-0-tasapelin.

Edellisellä kierroksella Kuopion Palloseuralle hävinnyt HJK koki kovan kolauksen ottelun ensimmäisellä jaksolla, kun maajoukkuepelaaja Riku Riski jäi loukkaantuneena kentän pintaan, ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon.

Sarjaa johtava Rovaniemen Palloseura jatkoi voittoputkeaan kaatamalla FC Lahden kotonaan 2-0.

Agnaldo Pinto de Moraes Júnior vei RoPS:n johtoon jo 12. minuutilla. Lahti haki tasoitusta vimmatusti ja pitkään, mutta Lassi Lappalainen pääsi iskemään loppulukemat taululle illan viimeisestä hyökkäyksestä.

Vaasan Palloseuran ja Ilveksen kohtaamisessa paremmasta ei saatu selvyyttä, vaan peli päättyi tasan 1-1.

Sebastian Strandvall sai kunnian siirtää VPS:n 1-0-johtoon jo 12. minuutilla rangaistuspotkusta. Vaasalaisten johto oli kestää viimeiseen vihellykseen asti, mutta vaihdosta sisään tullut Niklas Jokelainen pelasti Ilvekselle pisteen 89. minuutin maalillaan.

IFK Mariehamnin ahdinko jatkui tänään 1-4-kotitappiolla Kuopion Palloseuraa vastaan.

Amos Ekhalie vei isännät johtoon 22. minuutilla, mutta seuraavaksi vuorossa oli KuPS:n kapteenin Petteri Pennasen näytös. Pennanen toi jo ensimmäisellä jaksolla kuopiolaiset tasoihin, mutta hänen maalinälkänsä ei ollut vielä läheskään tyydytetty. Hän sai hattutempun täyteen 66. minuutilla, mutta päätti iskeä vielä yhden osuman ennen vaihtoaan.