Liverpool-legenda Sami Hyypiä seuraa tarkasti kansainvälisen jalkapallon lisäksi Veikkausliigaa. Hyypiä nostaa monen muun tavoin ykkössuosikiksi HJK:n, mutta myös muutama muu saa erityismainintoja.

– Yksi mielenkiintoinen haastaja on KuPS. Siellä on tehty monta vuotta hyvää työtä ja viime kaudella se työ myös palkittiin. Nyt olisi tilaisuus, ja vähän painettakin, vakiinnuttaa paikka mitalijoukkueena, Hyypiä sanoo SuomiFutis-sivustolle.

– Joukkue on mielenkiintoinen sekoitus omia kasvatteja sekä ulkomaalaisvahvistuksia. Tulevaisuus näyttää aika hyvältä, sillä esimerkiksi edellisessä 21-vuotiaiden maajoukkueessa oli peräti viisi KuPS:n pelaajaa. Seuralla on varallisuutta takanaan ja se antaa hyvän selkänojan.

KuPS aloittaa kautensa kotipelillä Honkaa vastaan sunnuntaina. Hyypiän mielestä kyseessä on yksi avauskierroksen kiinnostavimmista otteluista.

– Honka nousi porras portaalta rauhallisesti ja hallitusti. Kaikki tähtää pidempään menestykseen, sillä ymmärtääkseni Hongan suunnitelmiin kuuluvat myös isot olosuhdehankkeet, Hyypiä miettii.

– En näe Honkaa ihan tavallisena nousijana. Tuskin joukkue ponnahtaa aivan SJK:n tavoin suoraan mitalitaisteluun, mutta uskon, että sarjapaikka säilyy kevyesti. Honka on yksi sarjan mustista hevosista, sen he osoittivat jo Suomen cupissa.

Hyypiän mukaan HJK on jälleen vahvin mestarikandidaatti. Eikä HJK:n haastajatkaan tule yllätyksenä Veikkausliigaa lähemmin seuraaville.

– HJK on ennakkosuosikki, kuten oikeastaan aina. SJK vaikuttaa myös vahvalta, KuPS:n kanssa ehkä suurin haastaja.

– Kiva seurata myös, miten valmentajat pärjäävät. Aika monta tuttua kaveria maajoukkuevuosilta on nyt mukana valmennushommissa, Hyypiä muistuttaa viitaten Tommi Kautoseen, Vesa Vasaraan, Mika Lehkosuohon ja Jarkko Wissiin.