Tutiseeko Juventuksen puntti? – Huippuderbyssä isot panokset: ”Serie A on herännyt henkiin”

© Kuva: Getty Images

Internazionale isännöi lauantaina Juventusta Serie A:n ottelussa, jolla on todella suuri merkitys mestaruustaiston kannalta.

Juventus koki edellisellä kierroksella kotonaan tappion Napolille ja eroa näiden kahden joukkueen välillä on enää piste.

– Varmaan Juventus olisi ihan mielellään lähtenyt Inter-otteluun vähän turvallisemmalla erolla Napoliin, sillä Interin kotiluola ei ole helppo paikka vierailla. Inter on vähän sellainen jengi, jolta voi odottaa mitä vaan. Se pelasi mielettömän alkukauden, sitten tuli vähän heikompi jakso ja nyt se on heräämässä taas, toteaa Mika Väyrynen SuomiFutis-sivustolle.

Milanon ja Torinon välisen matkan ajelee junalla tunnissa. Näillä kahdella seuralla on pitkä keskinäinen historia ja otteluissa on paikallispelistatus.

– Juventus, kun tulee vierailulle, niin totta kai Inter haluaa ottaa sen päänahan. Paikallispeli Derby d’Italia on klassikkopeli, Väyrynen muistuttaa.

– Ei ole helppo paikka Juvelle. Pikkasen tutisee Napoli-tappion myötä tai ainakin enemmän kuin jos eroa olisi neljä pinnaa.

Interin valtakausi Italiassa osui vuosille 2005-2010. Milan voitti välissä kerran mestaruuden ja sen jälkeen Juventus on edennyt kuusi edellistä vuotta Serie A:n mestaruuteen. Voittamisen kulttuuri voi painaa lauantaina jonkin verran vaakakupissa.

– Juvella on kokenut porukka ja he tietävät, mitä menestys vaatii.

Komealla urallaan Suomen ohella, Hollannissa, Englannissa ja USA:ssa pelannut Väyrynen odottaa mielenkiinnolla Interin ja Juventuksen kohtaamista.

– Iso peli, hieno peli. Serie A on herännyt taas henkiin ja isot alkavat olla jälleen isoja.

Milanossa erotuomari viheltää pelin käyntiin lauantaina 28.4. kello 21.45. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viafree.fi.

Juho Hirvonen