VPS-valmentaja Vuorisella yksi iso huoli: ”Se on äärimmäisen tärkeää”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Vaasan Palloseuran päävalmentaja Petri Vuorinen haluaa joukkueensa puolustuspelaamisen parantuvan alkavalla Veikkausliigan kaudella.

Lauantaina kautensa kotona FC Interiä vastaan aloittava VPS päästi viime kaudella 51 maalia kauden 33 sarjapelissä. Lukema ei miellyttänyt eikä vieläkään miellytä Vuorista.

– Päästimme ihan älyttömästi maaleja. Jos haluamme voittaa pelejä, taistella europaikoista, mitaleista ja niin poispäin, puolustuksemme täytyy pitää. Sitä se ei tehnyt viime kaudella. Johdimme mielestäni kahdeksaa 13:sta viimeisestä pelistä 1-0, sitten vastustajat tekivät maaleja meitä vastaan, ei edes kovin monestakaan hyökkäyksestä, Vuorinen avasi ongelmaa Veikkausliigan sivujen mukaan.

Tiivis puolustus voi parhaillaan taata kärkisijat. Hyvä esimerkki on kaudella 2016 Suomen mestaruuden voittanut IFK Mariehamn, joka teki 33 ottelussa mestarin viittaan nähden vaatimattomat 40 maalia, mutta päästi vain 25.

– Jos aiot menestyä, puolustuksen pitää olla tiivis, ja sitä se ei ollut meillä loppukaudesta, siitä elokuusta eteenpäin. Ne maalit mitä päästimme, eivät olleet hyvin puolustettuja. Pitää muistaa, että pelissä on neljä eri vaihetta ja erikoistilanteet ja ne kaikki pitää olla kunnossa.

– Ei voi tuijottaa pelkkään yhteen, koska emme ole niin hyviä kuin Manchester City, että teemme 4-5 maalia joka pelissä. Jos tekisimme, voisimme ehkä joskus päästää jonkun maalin, mutta Suomessa futis on niin vähämaalinen peli, että sen oman maalin puhtaana pitäminen on äärimmäisen tärkeää, ja sen arvo pitää nostaa esille.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!