Ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimović hylkäsi kiinalaisseuran tekemän noin 80 miljoonan euron diilin, kertoo Sports Illustrated.

Ibrahimović, 36, purki sopimuksensa Manchester Unitedin kanssa kaksi viikkoa sitten ja siirtyi päivää myöhemmin Pohjois-Amerikan Major League Soccerissa pelaavan Los Angeles Galaxyn riveihin.

Galaxyn tekninen johtaja Jovan Kirovski kertoi Sports Illustratedille, että eräs kiinalaisseura tarjosi ruotsalaiskärjelle monivuotista sopimusta, joka olisi tuonut Ibrahimovićille yhteensä 100 miljoonaa dollaria (noin 80 miljoonaa euroa).

Kiinan sijaan Ibrahimović valitsi uudeksi osoitteekseen Galaxyn, joka voi maksaa hänelle vain kolme miljoonaa dollaria kahden vuoden aikana MLS:n palkkakattojärjestelmän takia.

Kirovskin mukaan vaikeinta Ibrahimovićin diilissä oli selittää ruotsalaistähden agentille Mino Raiolalle, miksi hänen asiakkaansa tienaa niin vähän.

Galaxyn tekninen johtaja tapasi Ibrahimovićin kuusi kertaa Euroopassa, kun tämä pelasi vielä Paris Saint-Germainissa ja Manchester Unitedissa sekä muutamina kertoina Los Angelesissa. Kirovskin mukaan ruotsalaishyökkääjä ilmoitti neljä kuukautta sitten, että aikoo siirtyä LA Galaxyyn.

– Mitä vain voi tapahtua ennen kuin nimet ovat paperissa. Pystyin taas hengittämään, kun hänen siirtonsa virallistui kaksi viikkoa sitten, sanoi Kirovski.

Päivitetty 5.4.2018 klo 21:57: Ibrahimovićin saama tarjous korjattu.