Aamuset: Sitkeät jalkavaivat, vatsakrampit ja masennus Inter-pelaajan kiusana – ”Teki mieli vetää nuppi sekaisin”

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!

JJK-kasvatti Niko Markkula siirtyi kaudeksi 2017 kotiseudultaan Turun Interiin, ja sai uudessa seurassaan lentävän lähdön. Peli kulki, kannattajat saivat uuden lemmikin ja jopa maajoukkuevalmentaja Markku Kanerva nimesi laitapuolustajan maajoukkueeseen. Huuhkaja-debyyttiä ei kuitenkaan tapahtunut, sillä vasempaan jalkapohjaan alkoi kohdistua mystistä kipua, joka on kiusannut miestä jo neljäntoista kuukauden ajan.

Peliuran jatkumisestakaan ei ole mitään takeita, mutta pikkuhiljaa Markkulan painajainen on hellittämässä. Tämä kausi saattaa mennä kokonaan ohi, mutta toiveita uran jatkumisesta on.

- Kävin uusissa kuvauksissakin ja pian selviää, millainen edistys on tapahtunut. Eteenpäin on menty. Kivut ovat hävinneet. Elämänlaatu on parantunut, Markkula myhäilee paikallislehti Aamusetin haastattelussa (lue koko juttu tästä).

– Olen antanut itselleni tämän vuoden aikaa kuntoutua. Jos ei onnistu, niin nappikset naulaan ja muita hommia.

Pahimmillaan Markkula kävi syvällä, sillä jatkuvat ja ankarat kivut alkoivat vaikuttaa myös pääkoppaan.

- Talvella uitiin syvissä vesissä. Tuntui kuin olisi kävellyt nuppineulojen päällä. Oli pakko kävellä kepeillä. Yöunet menivät ja keskellä yötä tuli pahoja vatsakramppeja. Pääni hajosi totaalisesti. Masennuin. Jalkapallo ei kiinnostanut yhtään. Rehellisesti teki mieli vetää nuppi sekaisin eri aineilla. Kipu oli niin paha, laitapakki tilittää.

Kuntoutuksessa on kokeiltu jota kuinkin kaikkea mahdollista, ja lopulta tuloksiakin on alkanut tulla.

- Kaikki keinot käytettiin. Ensin kortisonipiikeillä, sitten PRP-piikeillä, missä oli minun omaa vertani – uusia soluja, joiden tarkoituksena oli parantaa tulehdusta.

– Seuraavaksi kokeiltiin sähköhoitoa. Viimeisin oli pohkeen faskian vapautusleikkaus. Se on rahuoittanut kantapäätä tosi paljon. Turvotus on kadonnut. Nyt pitää antaa aikaa parantumiselle, Markkula jatkaa.

Vakuutusyhtiöstä ei ole ollut tilanteeseen apua, sillä vamma luokitellaan rasitusvammaksi. Siksi Markkula onkin erittäin kiitollinen FC Interiltä saamastaan tuesta.

- Seura on tehnyt kaiken minun eteeni, mitä on pystynyt. Heille menee suurin kiitos. Itse en ole joutunut maksamaan mistään, mutta Inter on joutunut maksamaan kaiken.

– En tiedä, miten heitä voisin parhaiten kiittää. Ehkä parhaiten tulemalla takaisin ja pelaamalla hyvin.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus League Onen nousukarsinnasta!