Mestarien liigan loppuottelu pelataan lauantaina 26.5. Kiovassa, Ukrainassa. Vastakkain ovat Espanjan mahtiseura Real Madrid sekä Englannin valioliigaseura Liverpool.

Ennakkosuosikista ei monien asiantuntijoiden papereissa ole juuri epäselvyyttä. Real on voittanut maailman arvostetuimman seurajoukkuekilpailun kahtena viime kautena. Nyt Zinédine Zidane ja ranskalaisluotsin miehistö metsästää kolmatta perättäistä pokaaliaan.

Seitsemän Suomen mestaruutta valmentajana voittanut Antti Muurinen pitää myös Realia suosikkina, mutta muistuttaa, että brittiseura voi hyvinkin yllättää Los Blancosin.

– Pidän Realia tietyllä tavalla suosikkina, mutta kyllä Liverpoolilla on mahdollisuudet. He pystyvät haastamaan Realin. En pidä Realin voittoa itsestään selvänä, vaan annan Poolille myöskin mahdollisuuden, ilman muuta, Muurinen ennakoi SuomiFutis-sivustolle.

Muurinen aikoo seurata ottelussa erityisesti kahta maailman kohutuimpien pelaajien joukkoon lukeutuvaa maalipyssyä, Poolin egyptiläistykkiä Mohamed Salahia ja Realin portugalilaistähti Cristiano Ronaldoa. Molemmat edustavat maitaan kesällä Venäjän MM-kisoissa.

Kummatkin finaalijoukkueet takoivat valtavan määrän maaleja kotimaansa sarjoissa päättyneellä kaudella. Real iski 38 La Ligan ottelussa 94 rysää, Liverpool heilutti Valioliigassa verkkoa 10 maalia vähemmän. Molempien hyökkäyskalustot ovat siis kunnossa.

– Kun ajatellaan molempien joukkueiden hyökkäyskolmikoita, niin ovathan ne mielettömät. Hyökkäys on molemmilla kymppiluokkaa, joten puolustukset ratkaisevat aika paljon sitten. Se osa-alue tulee varmasti ratkaisemaan tämän voiton, viime kaudella HIFK:ta Veikkausliigassa luotsannut Muurinen uskoo.

Mestarien liigan loppuottelu Real Madrid-Liverpool näkyy lauantaina 26.5. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi. Finaalin studiolähetys alkaa klo 21, itse ottelulähetys 21.40. Loppuottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viafree.fi.