Arsenal murskasi Burnleyn Valioliigassa sunnuntaina. Ottelu oli pitkäaikaiselle Arsenalin managerille Arsène Wengerille viimeinen kotiyleisön edessä ja mies poistui näyttämöltä tyylillä.

Ennen avausvihellystä Burnleyn ja Arsenalin pelaajat ja muu valmennusjohto tekivät Wengerille komean kunniakujan. Wenger tepasteli Emirates Stadiumille viimeistä kertaa Arsenalin managerina. Tunnelma oli huipussaan ja koko kotiyleisö taputti Wengerille seisaaltaan. Katso video alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä. (Juttu jatkuu videon jälkeen.)

Itse ottelun Arsenal vei täysin ylivoimaisesti lukemin 5-0. Se oli varmasti mieluisa jäähyväislahja Wengerille. Ottelun jälkeen oli aika sanoa historiallisia kommentteja lehdistölle.

– Tämä on hyvin tunteikasta. Tämä on viimeinen kerta ja matka on ollut todella pitkä. Todellinen rakkaustarina, ja eihän sen koskaan haluaisi päättyvän, mutta kaikki päättyy lopulta.

– Mielestäni tämä kausi on ollut kontrastien sävyttämä. Olemme voittaneet kotona 15 ottelua 19 pelaamasta ja olemme tehnee paljon maaleja. Tämä saattaa olla jopa paras kotisaldoni 22 vuoden aikana. Mutta eihän se päättynyt niin kuin halusimme.

– Ei tämä vielä ole kolahtanut. Olen niin keskittynyt managerina ja sitä sulkee tunteet pois tai että kysyisi miltä itsestä tuntuu. Sinusta tulee hieman robottimainen, kun haluat vain voittaa seuraavan pelin. Sitä unohtaa itsensä. Ottaa aikaa, että pystyn todella ymmärtämään miltä minusta tuntuu, Wenger sanoi Sky Sportsille.

Wenger lähetti myös terveiset aivoverenvuodon vuoksi sairaalaan lauantaina joutunuelle entiselle kollegalleen Sir Alex Fergusonille. Jäähyväispuheessaan Wenger toivoi, että ihmiset pysyvät Arsenalin takana myös jatkossa.

– Kannattakaa tätä joukkuetta myös ensi kaudella, sillä he ansaitsevat sen. Tulen kaipaamaan teitä. Kiitän teitä oltuanne niin tärkeä osa elämääni. Toivon tapaavani teidät pian. Kaiken kaikkiaan, olen kuin te. Arsenal-fani. Se on elämäntapa. Siinä on kyse upean pelin huolenpidosta ja vaalimistamme arvoista, Wenger sanoi jäähyväispuheessaan.