Bundesliigan sensaatiojoukkueen valmentaja lähti lätkimään

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigassa pelaavan RB Leipzigin päävalmentaja Ralph Hasenhüttl on purkanut sopimuksensa yhteisymmärryksessä seuran kanssa. Leipzig vahvisti tiedon keskiviikkona.

Leipzigin seurajohto ei ollut valmis tarjoamaan valmentajalle uutta sopimusta. Hasenhüttlin, 50, diili olisi päättynyt kesällä 2019 ja hän olisi halunnut jatkaa seurassa pidempäänkin. Kun jatkosopimusta ei tullut, ilmoitti Hasenhüttl lähtevänsä seurasta jo nyt.

– Seuralla on täysi oikeus olla tarjoamatta minulle jatkosopimusta, mutta me painotimme myös, että viimeiseen sopimusvuoteen lähteminen ilman selkeää pitkän ajan suunnitelmaa ei ole ideaalista, kertoo Hasenhüttl seuran tiedotteessa.

– Minusta se oli seuran tulevaisuuden kannalta tärkeää, ja olisin mieluummin kuullut rauhoittavan ”kyllän” kuin selkeän kieltäytymisen. Siksi pyysin, että sopimukseni puretaan aikaisemmin. Haluan kiittää kaikkia tässä seurassa unohtumattomasta ajasta.

Hasenhüttl hyppäsi Leipzigin puikkoihin vuonna 2016 ja johdatti joukkueen Bundesliigassa heti toiseksi seuran ensimmäisellä pääsarjakaudella. Päättyneellä kaudella 2017-18 Leipzig sijoittui kuudenneksi.