Bundesliigan parhaaksi maalivahdiksi valittu, juuri Saksan Cupin voittanut Lukas Hradecky on isojen valintojen äärellä. Loistava, viimeiseksi jäänyt kausi Eintracht Frankfurtissa on nostanut maajoukkuevahdin nimen moniin siirtohuhuihin.

Yksi Hradeckyn edeltäjistä, Huuhkajien ex-maalivahti Antti Niemi sanoo, että pään on pysyttävä myös nyt kylmänä.

– Kyseeseen ei pidä tulla vain raha tai logo. Kyselyitä on varmasti tullut, ja moni asia painaa vaakakupissa.

Niemi mainitsee näistä urheilulliset mahdollisuudet ja ympäristön. Selvää on, että ratkaisua tulevasta osoitteesta ei voi tehdä hätiköiden.

– Hän on 28-vuotiaana parhaassa iässä, ja hyvä sopimus takaisi monta asiaa loppuelämäksi.

Kiitosta paljon nähnyt maalivahti antaakin seuraajalleen pelillisten asioiden lisäksi tähän astisista uravalinnoista.

– Hänen uransa on erinomainen kasvutarina, ja sitä pitäisikin käyttää esimerkkinä. Taustalla valinnoissa on ollut myös oma isä, joka on viisaasti rakentanut uraa.

Niemen mukaan suurimmat syyt Hradeckyn loistavaan kehitykseen ja nykytilanteeseen löytyvät henkiseltä puolelta.

– Maailma on täynnä hyviä ja lahjakkaita maalivahteja, mutta Hradeckyn luonne sopii maalivahdin rooliin. Hän on henkisesti huomattavasti vahvempi kuin moni muu. Olemus ei muutu pätkääkään vaikka mennään harjoituksiin tai isoille areenoille.

Suomessa pelaajan huippusaavutukset ovat saaneet melko maltillisesti huomiota.

– Olemme yksi harvoista Euroopan maista, jossa futis ei ole ykköslaji. Sitä kautta Luke on ehkä hieman aliarvostettu. Eivät kansan syvät rivit ehkä täysin ymmärrä miten kova temppu tämä oli ja miten kova pelaaja Hradecky on

Lähde: Hämeen Sanomat