Huuhkajatoppari liputtaa entisen seuransa puolesta Veikkausliigassa: ”Yllättävän paljon on tunnesiteitä edelleen”

© Kuva: Getty Images

Suomen A-maajoukkueen ja italialaisen SPAL:n puolustaja Sauli Väisänen seuraa Veikkausliigassa erityisesti entisen seuransa FC Hongan otteita.

Jokereiden, Allianssin ja PK-35:n väreissä uraansa aloitellut Väisänen, 23, siirtyi Honkaan vuonna 2010. Hän debytoi pääsarjassa kaudella 2013 ollessaan 19-vuotias.

Hän ehti kerryttää kokemusta Veikkausliigassa 22 ottelun verran ennen siirtoaan ruotsalaiseen AIK:hon kesällä 2014.

Väisänen pitää ajanjaksoaan Espoossa todella tärkeänä uralleen.

– Äärimmäisen tärkeä. En ehtinyt hirveä montaa peliä pelata, mutta pääsin harjoittelemaan loistavien pelaajien kanssa hyvässä valmennuksessa, Väisänen muistelee Veikkausliigan sivuilla.

Ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa hän muistaa kuin eilisen päivän. Se syntyi uran toisessa ottelussa Veritas Stadionilla FC Interin vieraana.

– Iskin pallon erikoistilanteen jälkihässäkästä viidestä metristä yläkulmaan. SIlloin oli ilo ylimmillään. Voitimme sen matsin 2-1 ja se oli tärkeä maali.

– Olo oli aika epätodellinen. Sitä en kyllä varmaan ikinä unohda. Taisin kääntyä Hongan kannattajiin päin ja näyttää nimeäni paidassa. Silloin oli aikamoinen ilo ja tunnemyrsky.

Espoolaisseuralla on edelleen iso paikka Väisäsen sydämessä. Hän seuraa takaisin liigakartalle nousseen FC Hongan matkaa tarkasti.

– Itse asiassa yllättävän iso merkitys. Huomasin siinä vaiheessa kun Honka nousi takaisin Veikkausliigaan, että miten vahvoja tuntemuksia minulla oli seuraa kohtaan. Yllättävän paljon on tunnesiteitä edelleen seuraa kohtaan.

– Rakettimaista nousua on ollut. Suomalaisena olen tietysti aina vähän skeptinen, mutta talvikausi jo näytti, että he ovat erittäin kilpailukykyinen joukkue. Toivottavasti he pystyisivät taistelemaan jopa TOP5-sijoituksista.

Väisänen nostaa Hongasta esiin entisen joukkuekaverinsa ja espoolaisten nykyisen kapteenin Tommi Saarisen.

– Saarisen Tommi on äärimmäisen mielenkiintoinen pelaaja, jonka arvostan todella korkealle. Nyt hän pääsee vihdoin näyttämään kyntensä jälleen Veikkasuliigassa aika monta vuotta kokeneempana kuin edellisen kerran. Häntä seuraan todella mielelläni.