Italian poliisi vakuuttaa, että se pystyy pitämään huolen Liverpoolin kannattajista, jos Roomaan matkaavat vierasfanit noudattavat paikallisia lakeja ja yhteisiä pelisääntöjä, kertoo BBC.

Liverpool on myynyt 5000 vieraslippua tämän illan Mestarien liigan välieräkamppailuun AS Roma vastaan. Ensimmäinen osaottelu päättyi Englannissa Liverpoolin 5-2-voittoon.

Liverpoolissa pelatun ottelun yhteydessä sattui erittäin ikävä, väkivaltainen välikohtaus, jonka ansiosta Liverpoolin kannattaja Sean Cox on sairaalassa kriittisessä tilassa.

Kaksi italialaiskannattajaa pidätettiin tapauksen johdosta.

Yleisen järjestyksen asiamies Giorgio Luciani kertoi BBC:lle, että Mestarien liigan kamppailun turvallisuusjärjestelyt vaativat noin tuhannen poliisin paikallaoloa.

– Olemme tottuneet järjestämään näitä tapahtumia. Roomaan maratonia varten meillä oli yli tuhannen poliisin vahvuus. Roman ja Lazion välisessä derbyssä oli sama homma.

– Voimme taata Liverpoolin kannattajien turvallisuuden, jos he kunnioittavat sääntöjä ja tekevät tästä päivästä niin normaalin kuin pystyvät.

– Me emme pyydä mitään erikoista. Pyydämme vain, että he noudattavat sääntöjä.