Huuhkajien entinen hyökkääjä Mikael Forssell on valinnut seuraavaksi polukseen valmentamisen.

Toukokuun alussa ammattilaisuransa lopettamisesta tiedottanut Forssell, 37, pelasi vielä viime kaudella Helsingin IFK:n kanssa Veikkausliigassa, mutta nyt hän on keskittynyt perhe-elämään.

A-maajoukkueen toiseksi paras maalintekijä kautta aikain on suorittanut korkeakoulututkinnon urheilujohtamisesta. Hän suorittaa parhaillaan Uefan A-valmentajalisenssiä ja uskoo, että kentän laidalta löytyy hänen seuraava intohimonsa.

– Urheilujohtamiseen ei liity samanlaisia tunnelatauksia kuin valmentamiseen, joten olen suuntani tässä kohdin valinnut, Forssell toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Olen jo saanut kyselyjä koutsaamiseen liittyen. Mulla on tarkoitus aloittaa valmennushommat kokonaisvaltaisesti ensi kaudella, ja todennäköisesti ensin apuvalmentajana miesten sarjoissa.

Monista huippupelaajista ei ikinä tule huippuvalmentajia. Forssell aloitti kuitenkin valmistautumisen käskyttäjän rooliin jo hyvissä ajoin.

– Aloin vuonna 2005 tehdä muistiinpanoja eri valmentajien tekemisistä, José Mourinhosta alkaen. Vuodesta 2008 asti olen maanisesti odottanut hetkeä, että pääsisin toteuttamaan itseäni. Omat vahvuuteni ovat sosiaalisissa kyvyissä ja tunneälyn puolella, joiden merkitys on koko ajan kasvanut.

– En ole lähdössä valmentajaksi rahan takia. Sitä on jo ihan tarpeeksi. Haluan valmentajana huipulle. Tavoitteeni on olla Chelsean päävalmentaja tulevaisuudessa.