Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson ei syytä joukkueensa maalivahtia Loris Kariusia lauantaisesta pettymyksestä Mestarien liigan finaalissa.

Real Madrid voitti Liverpoolin 3-1 Kariusin antaessa espanjalaisille kaksi maalia virheillään.

Saksalaisvahti heitti ensimmäisessä osumassa pallon Madrid-hyökkääjä Karim Benzeman jalkaan, josta se kimposi maaliin.

Gareth Balen saksipotkumaalille Karius ei voinut mitään, mutta Balen toinen ja ottelun viimeinen meni jälleen Liverpool-torjujan piikkiin.

Balen kaukolaukaus suuntautui kohti Kariusia, jonka kädet tutisivat ratkaisevalla hetkellä. Saksalaisvahti sai näppinsä pallon tielle, mutta laukaus upposi helponnäköisesti verkkoon.

Henderson haluaa, että Liverpoolin joukkue käyttää lauantain riipaisevaa kokemusta jatkossa hyödykseen, vaikka se nyt tuntuisikin vaikealta. Hän ei lähtenyt peittelemään Kariusin virheitä, mutta muistutti, että kentällä oli 11 pelaajaa, jotka hävisivät ottelun.

– En ole oikein varma, mitä ensimmäisessä maalissa kävi. Saksipotkumaalille hän ei tietenkään voinut tehdä mitään. Kolmannessa maalissa pallo liikkui ilmassa paljon, ja se oli hankala torjuttava, sanoi Henderson Sunday Expressin mukaan.

– Tässä ei ole kyse hänestä ja virheistä, jotka hän saattoi tehdä. Tässä on kyse meistä joukkueena.

– Me selviydyimme tänne yhdessä joukkueena ja me hävisimme joukkueena. Ei ole kyse yhdestä ihmisestä, on kyse kaikista.

Hendersonin mukaan parempi ryhmä voitti.

– Me emme vain olleet tarpeeksi hyviä viedäksemme tämän loppuun.

– Olen niin ylpeä pelaajistamme. Toivottavasti voimme jatkaa hyvää menoa ja päästä jatkossakin finaaleihin. Meillä on fantastinen joukkue ja fantastinen manageri ja meidän on käytettävä tätä jatkossa.