Lod, Pukki, Hetemaj… Huuhkaja-tähdillä edessä vilkas siirtoikkuna – nämä suomalaisnimet vaihtamassa seuraa

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Kesän siirtoikkunasta on tulossa kiireinen myös suomalaisille pelaajille. Useampi Huuhkajista tuttu pelaaja on siirtymässä kesän aikana uusiin ympyröihin.

Listasimme mielenkiintoisimmat nimet tässä vaiheessa. Nostimme myös jokaisen pelaajan kohdalla muutaman potentiaalisen seuran, jossa pelit voisivat jatkua ensi kaudella.

Teemu Pukki, Brøndby

Brøndbyssä upeat neljä kautta pelannut suomalaishyökkääjä on siirtymässä ensi kesänä uusien haasteiden perässä muualle. Brøndbyn urheilutoimenjohtaja Troels Bech kertoi aiemmin, ettei Pukin ura jatku seurassa enää ensi kaudella. Pukin sopimus päättyy kesäkuussa ja miestä on huhuiltu Kreikkaan aiemmin. Vielä Pukin kohdalla siirtohuhujen osalta on ollut hiljaista, mutta selvää on, että mies on vaihtamassa maisemaa. Lue miehen mietteistä tästä.

Glen Kamara, Dundee FC

Dundee FC:ssä parhaan pelaajan palkinnon pokannut keskikenttäpelaaja pelasi upean kauden Skotlannin Valioliigassa. Kamara herätti kiinnostusta jo tammikuussa, mutta nyt kesän siirtoikkunassa miehen siirtoa pidetään lähes varmana. Kamaran sopimusta on jäljellä vielä ensi kausi, mutta vaihtoehtoina tällä hetkellä ovat uusi jatkosopimus tai siirtyminen muualle. Ainakin skottijätit Celtic sekä Rangers ovat olleet kiinnostuneita Kamarasta. Lisäksi pientä kiinnostusta on ollut myös Englannin puolelsta Champioinshipistä. Dundee haluaa kuitenkin Kamarasta kunnon siirtokorvauksen, lue lisää tästä.

Perparim Hetemaj, Chievo

Maajoukkueuransa lopettanut Hetemaj kertoi aiemmin Ylelle (lue uutinen), että kesällä maisema on vaihtumassa. Hetemaj ehti edustaa Chievoa kuuden kauden ajan nousten joukkueen kapteenistoon. Hetemaj on yhdistetty siirtohuhuissa Genoaan, mutta mies vakuutteli, ettei mitään päätöksiä ole vielä tehty. Vaikuttaa vahvasti kuitenkin silti, että ura jatkuu Serie A:ssa.

Robin Lod, Panathinaikos

Panathinaikosin taloudelliset ongelmat ovat ajautuneet siihen pisteeseen, että Lodin ura näyttäisi jatkuvan jossain muualla. Lodin sopimus päättyy kesäkuussa, joten hän voi vapaana agenttina siirtyä toiseen seuraan. Näillä näkymin ura jatkuu Kreikassa, jossa ainakin mestaruuden voittanut AEK Ateena on ollut kiinnostunut sarjan parhaimpiin viime kaudella valitusta Lodista. Viime tammikuussa Lodista oltiin kiinnostuneita myös Englannin Championshipissä sekä Belgian pääsarjassa. Kreikkalainen SDNA-sivusto kertoi aiemmin, että Lodilla olisi muhkealla palkalla varusteltu tarjous pöydällä odottamassa, jonka lisäksi myös Panathinaikos olisi halukas tekemään miehen kanssa jatkosopimuksen.

Fredrik Jensen, Twente

Hollannin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle pudonnut Twente saattaa olla pakotettu myymään kultakimpaleensa suomalaisen Fredik Jensenin. Keskiviikkona hollannista kantautuneet lehtitiedot kertoivat, että Jensenistä olisi kiinnostunut bundesliigaseura Augsburg. Suomalainen Hufvudstadsbladet-lehti arvioi, että Jensenin siirtosumma pyörisi 3-5 miljoonassa eurossa. Jensenin markkina-arvo on Transfermarkt-sivuston mukaan tällä hetkellä noin kaksi miljoonaa euroa ja nykyinen sopimus Twenten kanssa on voimassa vuoteen 2020 saakka.

Joel Pohjanpalo, Bayer Leverkusen

Pohjanpalon viime kausi oli pettymys, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Pohjanpalo ei saanut niin paljon peliaikaa kuin olisi halunnut ja lopulta edes loppukauden lainasopimus ei toteutunut. Se tarkoitti myös sitä, ettei Pohjanpalo allekirjoittanut jatkosopimusta Leverkusenin kanssa. Siitä syystä Pohjanpalolla voi olla edessä varsin mielenkiintoinen siirtoikkuna, koska hänen nykyistä sopimustaan on jäljellä enää ensi kausi. Ottajia varmasti löytyy, sillä suomalaishyökkääjä on osoittanut tehokkuutensa kentälle päästessään.

Eero Markkanen, AIK

Markkasella on takanaan todella haasteellinen kausi, joka sisälsi kaksi lainasopimusta. Alkukauden Markkanen oli lainalla Saksan 2. Bundesliigassa Dynamo Dresdenissä, josta tie vei tammikuussa Tanskan pääsarjaan Randersiin. Maaleja ei oikein syntynyt ja kesällä Markkasella on edessä lähes varmasti siirto uuteen seuraan. AIK:n sopimuspelaaja ei enää haikaile takaisin Tukholmaan, joten Markkanen etsii agenttinsa kanssa tällä hetkellä uutta mahdollisuutta. Agentin mukaan kiinnostusta on ollut muun muassa Keski-Euroopasta.

Muita kiinnostavia nimiä

Lisäksi mielenkiintoisia nimiä suomalaisittain kesän siirtoikkunassa ovat Hansa Rostockin jättävä Tim Väyrynen, Tanskan mestaruuden voittaneen FC Midtjyllandin jättävä Markus Halsti. Myös vahvan kauden Kyproksen pääsarjassa pelaava Berat Sadik on pian ilman sopimusta, mutta jatkosopimus Doxan kanssa voi olla myös mahdollinen. Kiinnostavaa on seurata myös Fredrik Jensenin seurakaverina Twentessä pelanneen Thomas Lamin seuraavia liikkeitä. Lam pelasi viime kauden Twentessä lainalla Nottingham Forestista. Toisaalta myös Fredrikin kaksoiveli Richard Jensen saattaa olla lähtökuopissa Twentestä sarjasta putoamisen myötä.

Randersia kaksi vuotta edustanut Joni Kauko on siirtymässä uusiin ympyröihin. Pahoista loukkaantumisista kärsineen Sakari Mattilan sopimus on myös kesällä katkolla.

Varmoja siirtoja ovat jo Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradeckyn siirto Bayer Leverkuseniin sekä maalivahti Jesse Jorosen siirtyminen FC Kööpenhaminaan. Sen sijaan siirtohuhujen kohteena pyörinyt Huuhkaja-kapteeni Tim Sparv allekirjoitti Midtjyllandin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!