AS Roman keskikenttäpelaaja Radja Nainggolan, 30, kokee, että hänet jätettiin ulos Belgian MM-ryhmästä maineensa takia.

Belgian maajoukkuevalmentaja Roberto Martínez jätti Nainggolanin sivuun 28 pelaajan alustavasta MM-ryhmästään, vaikka Roman avainpelaaja esiintyi edukseen päättyneellä kaudella. Nainggolan oli yksi italialaisjoukkueen tärkeimmistä pelaajista, kun Roma ylsi sensaatiomaisesti Mestarien liigan välierävaiheeseen.

Martínez hyppäsi Belgian maajoukkueen puikkoihin elokuussa 2016. Nainggolan esiintyi espanjalaisluotsin alaisuudessa vain kuusi kertaa ja ilmoitti maanantaina päättävänsä uransa maajoukkueessa, kun kutsua kisajoukkueeseen ei tullut.

Nainggolan kokee, että hänen pahan pojan maineensa oli lopulta päällimäinen syy Martínezin päätökselle.

– Olen surullinen, olisin ansainnut päästä sinne (MM-kisoihin). Pääsin Mestarien liigan semifinaaleihin ja pelasin hyvin Roman kanssa. En voi tehdä enempää, sanoi Nainggolan HLN:n haastattelussa.

– Mutta en pidä naamarin pitämisestä. Olen kuka olen, ja jos jotkut ihmiset eivät pidä siitä, en voi tehdä sille mitään.

– Minut maalataan aina pahaksi pojaksi, mutta jalkapallo on minulle yhä harrastus. Kyllä, siitä on tullut myös työni, mutta haluan, että minua arvostellaan esityksistäni kentällä, ei siitä, mitä teen kentän ulkopuolella.

– Kaikilla on vapaus tehdä mitä haluaa, jos he pelaavat kentällä hyvin. Luuletteko, että kaikki pelaajat ovat hyviä tyyppejä?

– Olen saanut tarpeekseni. En aio jatkaa taistelua. Olin jo suunnitellut lopettavani, jos he eivät päästä minua MM-turnaukseen.

– Pitää paikkaansa, että viime vuonna harkitsin kieltäytyväni kunniasta edustaa Belgiaa, mutta toivoin vielä, että saisin mahdollisuuden kokea MM-kisat. Se oli lapsuuteni unelma, joka vietiin nyt pois.