Pitkälti Valioliigan eturivin pelaajista koostuva Belgian maajoukkue lähtee jälleen kesän MM-turnaukseen jonkinlaisena mustana hevosena. FIFA-rankingin kolmosena komeileva Belgia ei ole vielä koskaan selvinnyt MM-loppuotteluun ja edellisestä EM-finaalistakin on kulunut jo 38 vuotta.

Odotukset olivat kovat myös kahdessa edellisessä arvoturnauksessa, mutta sekä neljän vuoden takaisissa MM-kisoissa että vuoden 2016 EM-turnauksessa Belgian taival katkesi puolivälierissä. Nyt menestyksen jano on kuitenkin kova.

Belgian maajoukkuetta on valmentanut syksystä 2016 lähtien 44-vuotias Roberto Martínez. Belgian jalkapalloliitto on ollut ilmeisen tyytyväinen espanjalaisen työn jälkeen – ja luottamus onnistumiseen myös Venäjällä on kova – sillä maajoukkue tiedotti perjantaina Twitter-tilillään Martínezin allekirjoittavan tänään vuoteen 2020 ulottuvan jatkosopimuksen.

Belgian Red Devils

@BelRedDevils
✒ R. Martínez will renew his contract today ! #2moreyears #REDTOGETHER 🇧🇪 🔜 #WorldCup

Aiemmin urallaan Swanseaa, Wigania ja Evertonia valmentanut Martínez tiedottaa Belgian MM-kisajoukkueesta ensi maanantaina. Venäjän MM-kisat ovat Martínezin uran ensimmäinen arvokisaturnaus.