Paris Saint-Germainin päävalmentaja Unai Emery uskoo, että hänen seuraajansa on hyväksyttävä se, että brasilialaistähti Neymar on seuran ehdoton ykkösnimi.

Neymar, 26, siirtyi PSG:hen viime kesänä Barcelonasta 222 miljoonan euron maailmanennätyssummalla.

Brassihyökkääjä ehti taituroida 28 osumaa ja 18 maalisyöttöä 30 ottelussa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan, kunnes hän loukkasi jalkapöytänsä helmikuussa Ligue 1:n sarjaottelussa Marseillea vastaan.

Neymar matkusti kotimaahansa kuntoutukseen, ja hänen odotetaan palaavaan Pariisiin tulevan viikonlopun aikana. Hänen uskotaan jättävän väliin PSG:n loppukauden pelit, mutta matkustavan Brasilian mukana MM-kisoihin.

Emeryn ja Neymarin tiet tulevat eroamaan kuluvan kauden päätteeksi, kun espanjalaisvalmentaja jättää seuran. Emeryllä on vielä mahdollisuus voittaa triplamestaruus Ranskassa, jos PSG kaataa Les Herbiersin Ranskan cupin finaalissa.

PSG päätti kuitenkin olla jatkamatta hänen sopimustaan, ja syyn uskotaan johtuvan heikosta menestyksestä Mestarien liigassa, jossa pariisilaiset jäivät molemmilla Emeryn kausilla neljännesvälierävaiheeseen.

Emery kertoi The Tactical Roomin haastattelussa, millaista on ollut valmentaa joukkuetta täynnä supertähtiä.

Jorge Valdano antoi minulle eräänä päivänä pohdittavaa. Hän sanoi, että Barcelonan johtaja on Lionel Messi, Real Madridin johtaja on (presidentti) Florentino Pérez ja Atlético Madridin johtaja on Diego Simeone, sanoi Emery FourFourTwon mukaan.

– Pelaaja, presidentti ja valmentaja. Joka kerralla eri johtajaprofiili. Tiedän, milloin olen ryhmän päähenkilö ja milloin en.

– Se on prosessi, joka jokaisen valmentajan on käytävä läpi ja sisäistettävä. Sen oppii ajan ja kokemuksen kanssa.

PSG:ssä Emery oppi, että johtajan rooli on seuran uudella kultapojalla, Neymarilla.

– Jokaisessa seurassa on tiedettävä, mikä on oma roolisi ja mitkä roolit annat ryhmän muille jäsenille. Minun mielestäni PSG:n johtaja on Neymar.

– Tai tarkemmin sanottuna: Neymarista tulee johtaja, koska sellainen hänestä on tulossa. Neymar tuli PSG:hen ollakseen johtaja, käydäkseen läpi vaadittavan prosessin ollakseen maailman paras.

– Tämä prosessi vaatii vielä hieman aikaa vahvistua. Manchester Cityssä Pep Guardiola on pomo. PSG:ssä Neymarin on oltava johtaja.