Internazionale Milano voitti sunnuntaina Lazion Serie A:n päätöskierroksella 3-2. Inter palaa Mestarien liigaan tuloksen myötä kuuden vuoden tauon jälkeen.

Lazio lähti otteluun sarjataulukon neljänneltä sijalta, viimeiseltä Mestarien liigaan oikeuttavalta paikalta. Inter oli kolme pistettä Laziota perässä. Laziolle olisi siis riittänyt tasapeli, Inter tarvitsi voiton.

Roomalaisseura aloittikin sunnuntaina isännän elkein, kun Adam Marušićin laukaus kimposi Ivan Perišićin naamasta Interin maaliin.

Danilo D’Ambrosio taisteli vieraat tasoihin puolen tunnin kohdalla, mutta Felipe Anderson vei Lazion johtoon vielä taukovihellyksen kynnyksellä.

Vartti ennen päätösvihellystä Lazion kannattajien sydämet pomppasivat paikoiltaan, kun ottelun erotuomari puhalsi Internazionalelle pilkun. Pallo vaikutti osuneen Sergej Milinković-Savićin käteen. Videotarkistuksen jälkeen tuomari kumosi kuitenkin päätöksensä ja ottelua jatkettiin erotuomaripallolla.

Hetkeä myöhemmin Inter sai kuitenkin pilkkunsa. Ensi kaudella milanolaisten paidassa pelaava Lazio-toppari Stefan de Vrij kaatoi Mauro Icardin rangaistusalueella.

Inter-kippari Icardi pommitti itse pilkun sisään. Peli oli nyt tasan.

Lazion pakka petti täysin. Roomalaisten kapteeni Senad Lulic lensi lähes välittömästi tasoituksen jälkeen toisen keltaisen kortin seurauksena suihkuun, ja hetken päästä luvassa oli entistä huonompia uutisia.

Interin rangaistuspotkumaalista oli vain pari minuuttia aikaa, kun Rooman olympiastadion hiljeni. Matías Vecino puski Marcelo Brozovićin lähettämän kulmapotkun maaliin.

Lazio haki elintärkeää tasoitusta tuloksetta. Edelliset kymmenen sarjaottelua tappioitta pelannut ryhmä hävisi kauden tärkeimmän ottelunsa. Lisäajalla myös Lazion vaihtopenkillä istunut Patric lensi suunsoitosta punaisella ulos.

Inter

@Inter
È FINITA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! #LAZIOINTER 2-3!!!!

SIAMO TORNATI, #INTERISHERE!!!!!! ⚫️🔵⚫️🔵⚫️🔵 #FORZAINTER!!!!!

Inter on viimeksi pelannut Mestarien liigassa kaudella 2011-12, jolloin se putosi neljännesvälierissä Marseillelle vierasmaalisäännöllä.