Huuhkaja-vahti Lukas Hradeckyn kolmas bundesliigakausi päättyi lauantaina, kun hänen edustamansa Eintracht Frankfurt hävisi vieraskentällä Schalkelle maalein 0-1. Ensi kaudella suomalainen pelaa jo toisessa seurassa, mutta selvillä uusi osoite ei vielä ole.

Hradecky on kertonut jo aiemmin, että tuleva seura selviää vasta ensi lauantaina pelattavan Saksan Cup -finaalin jälkeen. Suomalainen ei vielä vahvista huhuissa sitkeästi roikkuvaa Bayer Leverkusenia uudeksi seurakseen, mutta ”todennäköisen” Bundesliigassa jatkamisen hän viikonloppuna jo myönsi.

– Pelaan todennäköisesti tulevaisuudessakin vielä vähän Bundesliigaa. Sitä, missä pelaan, en voi vielä sanoa, sillä kaikki ei ole vielä sataprosenttisen varmaa, Hradecky kertoi Schalke-pelin jälkeen Hessenschaulle.

Eintracht Frankfurt oli vielä aprillipäivänä kiinni paikassa ensi kauden Mestarien liigaan. Viimeisestä seitsemästä ottelustaan se hävisi kuitenkin viisi ja voitti vain yhden. Lopullisesti peli meni sekaisin, kun uutinen Eintracht-luotsi Niko Kovacin lähdöstä Bayern Müncheniin tuli julkisuuteen. Sarjasijoitukseksi jäi lopulta kahdeksas, eikä paikkaa edes Eurooppa-liigassa hellinnyt.

Vaikka Hradecky ei ensi kaudella Eintrachtin väreissä esiinnykään, oli kauden loppusuora hänelle silti raju pettymys.

– Schalke-pelin ensimmäinen puoliaika oli katastrofaalinen, mutta emme me europaikkaa tänään hävinneet. Akku on melkein tyhjä. Kaikki riippuu energiasta, sillä kausi on ollut pitkä, Hradecky kuvailee.

– Meidän pitää keskustella siitä, miten me harjoittelemme. Jos olemme henkisesti väsyneitä, täytyy harkita, kuinka pelaajia motivoidaan.

Frankfurter Neue Pressen haastattelussa Hradecky puhuu vielä selkeämpää kieltä.

[readmore from=Hradecky-Lukas]

– Tämän päivän esityksen perusteella meillä ei ole mitään asiaa Eurooppaan. Avausjaksolla pelasimme hitaasti. Meillä ei ollut tempoa, ei pallonhallintaa eikä kaksinkamppailuja.

– Emme juokse enää yhtä paljon kuin vastustaja. Kun keho ei toimi, ei toimi mikään mukaan.

Takaportti Eurooppaan on silti yhä auki, sillä voittamalla Saksan Cupin Eintracht pääsisi Eurooppa-liigaan. Finaalivastus on kuitenkin kovin mahdollinen, Niko Kovacin ensi kauden seura Bayern München.

– Cup-finaalista en ole huolissani, sillä siihen jokaiselta löytyy motivaatiota. Se on mahtava kokemus. Kaikki, jotka olivat viime vuonna mukana, haluavat nyt hyvitystä (toim. huom. Eintracht hävisi tuolloin Borussia Dortmundille 1-2).

– Olisi suurenmoista lyödä kaikkivoipa Bayern. Myös minulle henkilökohtaisesti, sillä pelaan viimeisen pelini Eintrachtin paidassa, Hradecky muistuttaa.

Hradeckyn uudeksi seuraksi huhuttu Bayer Leverkusen sijoittui Bundesliigassa lopulta viidenneksi, ja pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.