Jo syyskuussa jalkapöytänsä loukannut ja kolme kertaa leikattu Manuel Neuer ei enää tällä kaudella Bayern Münchenin peleissä pelaa. Asian vahvisti Bayernin valmentaja Jupp Heynckes Kickerille.

– Manuel ei pelaa Stuttgartia vastaan, eikä myöskään cupin finaalissa, Heynckes kuittasi.

Näin ollen Bayernin maalia kahdessa kauden jäljellä olevassa ottelussa vartioi tuttuun tapaan Sven Ulreich. Alun perin Heynckes oli suunnitellut antavansa kolme kertaa maailman parhaaksi maalivahdiksi valitulle Neuerille ainakin yhden bundesliigaottelun, mutta suunnitelmasta ei tullut mitään. Neuerin leikatussa vasemmassa jalassa on ilmennyt turvotusta, ja siksi hän joutui useamman päivän harjoittelutauolle.

Tuoreimmat tiedot nostattavat luonnollisesti suuren kysymysmerkin Neuerin mahdollisuuksille mahtua mukaan Saksan MM-joukkueeseen. Pelituntumaa ennen kisoja hän voisi periaatteessa saada vain Saksan harjoituspeleissä Itävaltaa (2.6.) ja Saudi-Arabiaa (8.6.).

Neuer itse totesi tiistai-iltana, että hänen osallistumisensa MM-kisoihin roikkuu hiuskarvan varassa, sillä ilman pelikokemusta hän ei haluaisi turnaukseen lähteä. Hän ei ole pelannut peliäkään sitten syyskuun.

Bayern Münchenin ja Saksan maajoukkueen entisen fysioterapeutin Oliver Schmidtleinin mukaan Neuer olisi pelikunnossa ”aikaisintaan pudotuspelivaiheessa”.

Saksalainen Sky pitää kuitenkin mahdollisena, että Saksan päävalmentaja Joachim Löw ottaa MM-harjoitusleirille mukaan neljä maalivahtia. Löwin luottovahti Neuerin lisäksi mukaan päässevät Marc-André ter Stegen, Bernd Leno ja Kevin Trapp. Löw nimeää alustavan MM-ryhmänsä ensi tiistaina, ja Saksa lähtee MM-leirille 23.5.