Liverpoolin egyptiläistähti Mohamed Salah on jo jättänyt lähtemättömän jäljen englantilaiseen jalkapalloon.

Viime kesänä Romasta Liverpooliin siirtynyt Salah, 25, ampui ensimmäisellä kaudellaan Valioliigassa 32 maalia, joka on uusi ennätys 38 ottelun Englannin pääsarjassa. Hänen edesottamuksensa palkittiin niin Valioliigan kuin pelaajayhdistyksen Vuoden pelaajan palkinnolla.

Salah on iskenyt myös kymmenen maalia Mestarien liigassa, jonka loppuottelussa Liverpool kohtaa 26. toukokuuta Real Madridin Ukrainan Kiovassa.

Liverpool-sankarin saavutuksia juhlistetaan myös maailmankuulussa Lontoon British Musem -museossa. Ensi viikosta lähtien museon Egyptin kokoelmassa on näytillä Salah’n nappulakengät.

– Tämä lisäys tuo British Museumin maailmankuulun Egyptin kokoelman tähän päivään. Nämä kengät kertovat tarinan modernista Egyptin ikonista, joka esiintyy Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja jolla on todella globaali vaikutus, sanoi Egyptin kokoelmasta vastaava Neal Spencer Sky Sportsin mukaan.

– Nyt muinaisten faaraoiden patsaiden yhteydessä näytillä ovat Mohamed Salahin kengät, joilla hän voitti Kultaisen kengän Liverpoolin paidassa.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Mohamed Salah's boots will go on display in the world famous Egypt collection at the British Museum ahead of the Champions League Final. 🇪🇬👑

Full story: skysports.tv/xoSNnR