Varamieheksi itseään kutsunut Mika Kottila pääsee vihdoin Mestarien liigan finaaliin: ”Pasilla taisi mennä tunteisiin Bayernin tippuminen”

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Viasatin jalkapallostudioista nykyisin tuttu entinen maalitykki Mika Kottila pääsee Mestarien liigan finaaliin.

Kottila lähtee nyt reissuun TV-hommissa, mutta on mies kirmannut itsekin kentällä pelaajana Mestarien liigassa. HJK pääsi ensimmäisenä suomalaisena seurana Mestarien liigan lohkovaiheeseen kaudella 1998–1999 ja Mika ”Hirvi” Kottila survoi tuolloin maaleja Klubille.

– 20 vuotta aikaa siitä tulee syksyllä, joten on juhlavuosi. Niin se aika rientää. Nyt kun naamani on taas esillä Viasatin puolella, niin yhä enemmän jengi pysäyttää turuilla ja toreilla kertomaan tarinoita ja juttelemaan HJK:n Mestarien liigan ajoista. Näin vanhemmalla iällä sitä on tullut mietittyä, että mitä helkuttia sitä on tullut todella tehtyä. Miten makeeta, mitä itse ja joukkueena on tehty ja sitä ei kukaan meiltä pois vie, Kottila toteaa SuomiFutis-sivustolle viitaten siihen, että HJK oli ensimmäinen suomalaisjoukkue, joka Mestarien liigan lohkovaiheeseen eteni.

HJK jäi lohkossaan viimeiseksi, mutta ei ollut mikään heittopussi. HJK pelasi tasan lohkovoittaja Kaiserslauternin kanssa ja toiseksi sijoittuneen Benfican Klubi voitti kotonaan ja pelasi vieraissa tasan.

– Upeaahan se oli tuollaisiin kähinöihin päästä osallistumaan. Toki sitä edelleen odottaa kuin kuuta nousevaa, että joku muukin suomalainen joukkue pääsisi niihin peleihin. Meiltähän sitä ei kukaan vie pois, että oltiin ensimmäinen Suomesta, joten ei ole mitään kateutta, vaikka muutkin pääsisi, Kottila naurahtaa.

– Kun noita otteluita pelattiin, mentiin pelistä toiseen ja odotus oli, että tätähän herkkua tämä tulee olemaan jatkossakin. No ei ole paljoa ollut, vähän hiljaista ollut sen jälkeen, Kottila hymähtää.

No tulevana lauantaina Kottila palaa Mestarien liigassa tositoimiin, tosin TV-hommissa.

– Kerrankin pääsen paikan päälle. Pasi (Rautiainen) ei lähde, kun sillä taisi mennä tunteisiin Bayernin tippuminen, Kottila kuittaa.

– Olen aina aiemmin ollut finaalireissuissa kotiin jäävä varamies. Varamiehistä tulee mieleen keihäänheittäjät. Ne varamiehet ovat kuuluisimpia ihmisiä Suomessa. Syntyy aina kauhea kalabaliikki ja tappelu kisapaikoista ja joku jää varamieheksi. Sitä sitten haastatellaan jossain metsässä kannon nokassa. Minä olen ollut se mies siellä kannon nokassa viimeset kolme vuotta, Kottila kertoo nauraen.

Mestarien liigan loppuottelu Real Madrid-Liverpool näkyy lauantaina 26.5. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi. Finaalin studiolähetys alkaa klo 21, itse ottelulähetys 21.40. Loppuottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viafree.fi.

Juho Hirvonen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!