Veikkausliigan sarjanousijan valmentajalta rehellinen arvio: ”Kaikki ei ole mennyt ihan nappiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigaan palannut FC Honka avasi torstaina kauden voittotilinsä, kun se kukisti sarjakärki Rovaniemen Palloseuran vieraskentällä 2-1.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara välitti joukkueensa tunnelmia voitokkaan ottelun jälkeen Veikkausliigan sivuille.

– Voiton saaminen oli todella tärkeää. Sen näki joukkueesta pelin jälkeen, kopissa oli paljon iloa ja helpottuneisuutta. Onnistumisen hetket ovat tärkeitä, vaikka emme mitenkään huonosti olleet pelanneet ennen torstaitakaan. Tämä oli iso voitto meille.

Espoolaisten plakkarissa on nyt viiden kierroksen jälkeen kuusi pistettä, kun osalla joukkueista on kaksi peliä enemmän pelattuna.

Vasaran mukaan Honka on päässyt ihan hyvin Veikkausliigan rytmiin mukaan, mutta parannettavaa riittää silti.

– Meidän pitää olla rehellisiä sen kanssa, että olemme sarjanousijoita. Joukkueeseemme on myös tullut aika paljon muutoksia, kun on tullut vaivoja. Kaikki ei ole mennyt alkukaudesta ihan nappiin. Olemme silti hävinneet viidestä pelistämme vasta yhden, vaikka olemme kohdanneet ihan kärkipään jengejä. SJK-ottelu oli meiltä heikompi (0-2-tappio), mutta muuten olemme pärjänneet pelillisesti hyvin.

– Voimme siis olla ihan tyytyväisiä, vaikka tietysti haluamme tehdä enemmän maaleja, päästää niitä vähemmän ja että joka pelissä olisi enemmän onnistujia. Tämä aloitus kauteen on kuitenkin varmasti ihan realistinen suoritus meiltä. Otamme tämän nöyrästi vastaan, menemme eteenpäin ja pyrimme parantamaan koko ajan.