Suomen A-maajoukkue menetti edellisten karsintojen jälkeen kokenutta kalustoaan, kun Niklas Moisander, Perparim Hetemaj ja Kari Arkivuo ilmoittivat vetäytyvänsä edustustehtävistä. Yksi rutinoitunut, jonkin aikaa Huuhkajista sivussa ollut pelimies olisi silti halukas yhä mukaan, sillä 31-vuotias Berat Sadik kertoo Ylen haastattelussa vastaavansa maajoukkuekutsuun myöntävästi, mikäli sellainen on tullakseen (koko Ylen jutun voi lukea tästä).

– Peliaikaa ja tulosta on tullut, mutta maajoukkueesta ei ole ollut puhetta kenenkään kanssa. Koskaan en ole kutsusta kieltäytynyt, Sadik toteaa Ylelle.

– Vielä on paloa tähän touhuun ja kaikki lisähaasteet kiinnostavat, varsinkin maajoukkue.

Sadik on pelannut Huuhkajissa kaikkiaan 10 ottelua, joista vain muutaman avauskokoonpanossa. A-maajoukkuemaaleja hänellä on tehtynä yksi. Viimeksi Sadik kantoi Suomen paitaa yllään lokakuussa 2015 Pohjois-Irlantia vastaan, mutta sen koommin ei ole kutsua kuulunut.

Syksyn 2015 loukkaantumiset vaikeuttivat läpimurtoa uudessa seurassa Samarassa. Venäjällä olivat olemattomissa sekä maalit että peliminuutit, ja siksi Sadik jatkoi matkaansa täksi kaudeksi Kyprokselle Doxan joukkueeseen. Tällä kaudella on nähty taas samaa Sadikia, joka paukutteli Thunille kaudella 2014-2015 12 maalia Sveitsin pääsarjassa.

[readmore from=Sadik-Berat]

Doxa pelaa äitienpäivänä kauden viimeisen ottelunsa, mutta jo nyt Sadik voi onnitella itseään hyvästä kaudesta. Sarjaotteluissa on syntynyt 18 maalia, ja cupissa kaksi päälle. Viime lauantaina suomalainen paukutti hattutempun alle kymmenessä minuutissa.

– Hattutemppu oli kiva tähän loppuun. Hyvillä fiiliksillä vielä viimeiseen peliin ja sen jälkeen kesäloman viettoon, Sadik kertoo.

Venäjällä vietetty aika tuntuu Sadikista lähes hukatulta ajalta, ja ikä ja kahden vuoden pelaamattomuus näkyikin viime kesänä kiinnostuksessa – tai oikeastaan sen puutteessa – siirtomarkkinoilla. Harjoittelu vanhan seuran FC Lahden kanssa teki kuitenkin terää. Erityisellä lämmöllä Sadik muistelee fysiikkavalmentaja Janne Lahtisen metodeja.

– Janne pisti minut sellaiseen kuntoon, että tulosta alkoi näkyä heti ensimmäisestä pelistä. Tuntui kuin olisin ihan nuori poika vielä. Jalat liikkuivat kuin kymmenen vuotta sitten, Sadik kiittelee.

Sadik kertoo Ylen haastattelussa, että Doxa haluaisi miehen jatkavan seurassa ensi kaudellakin, mutta tarjouksia on tullut ”ympäri Eurooppaa” sekä myös Aasiasta. Peliajan saaminen on kuitenkin seuran valinnassa ensiarvoisen tärkeää.

– Venäjän reissu oli muuten hyvä, muttei onnistunut pelillisesti. Olen huomannut sen, että tärkeintä on saada pelata. Sitten tulevat vasta muut asiat, Sadik sanoo.