24 vuoden odotus päättyi – KuPS kukisti vihdoin ja viimein Ilveksen

© Kuva: Juha Tamminen

24 vuotta. Niin pitkä aika oli kulunut siitä, kun Kuopion Palloseura oli onnistunut viimeksi voittamaan Tampereen Ilveksen korkeimmalla sarjatasolla. Tiistaina pisteet jäivät kuitenkin Kuopioon maalein 3-1. Kuvaavaa KuPS:n voiton harvinaisuudelle on, että kaksi joukkueen maalintekijöistä – Ilmari Niskanen ja Urho Nissilä – eivät olleet syntyneetkään, kun KuPS viimeksi Ilveksen kukisti.

Peräkkäisiä voittoja KuPS:sta Ilveksellä oli peräkkäin peräti 12.

KuPS:n voittoa avitti omalta osaltaan se, että Ilvekseltä ajettiin kaksi pelaajaa ulos jo ensimmäisen puolen tunnin aikana. Suihkuun joutuivat suoralla punaisella toppari Diogo Tomás sekä kahdella kymmenen minuutin sisällä saamallaan varoituksella keskikenttäpelaaja Alim Moundi. Tosin tällaistakin tilannetta Ilveksessä oltiin harjoiteltu.

– KuPS sai myllyttää ja pitää palloa, mutta emme antaneet heille voittoa ilmaiseksi. Onhan se harvinaislaatuinen tilanne pelata yli tunnin verran kahden miehen vajaalla. Treeneissä olemme toki tahkonneet kymmenen vastaan kahdeksan -pelejä harjoitusmielessä, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss totesi.

KuPS:n avausmaalin teki jo viidennellä minuutilla Ville Saxman, joka puski pallon takatolpalta maaliin. Ilveksen tasoituksen teki komealla volleylla Iiro Järvinen, mutta voittomaalin viimeisteli ennen taukovihellystä Urho Nissilä – KuPS:n pelatessa jo tässä vaiheessa kahden miehen ylivoimalla. Vartti ennen loppua Niskanen teki lähietäisyydeltä loppuluvuiksi 3-1.

Ilveksen riveissä veikkausliigadebyyttinsä teki 17-vuotias laitapuolustaja Tariq Kazi, joka tuli kentälle 76. minuutilla.

 

 

 

 

Lähteet: KuPS:n ja Ilveksen kotisivujen otteluraportit