7. MM-kisapäivä: Daavid vs. Goljat – ovatko suuret suuria vai nähdäänkö taas yllätyksiä?

© Kuva: Getty Images

Keskiviikkona pelataan kolme peliä, joissa voittajasta ei pitäisi ennakkoasetelmien mukaan olla epäselvyyttä. MM-turnaus on osoittanut kuitenkin, että kaikki on mahdollista eikä voittoja oteta pelkällä nimekkäällä pelaajalistalla.

Tiistaina Venäjä varmisti ensimmäisenä maana jatkopaikan pudotuspeleihin, kun isäntämaa voitti vakuuttavasti Egyptin 3-1-lukemin, lue lisää tästä. Päivän muissa otteluissa nähtiin pienoiset yllätykset, kun Japani venyi 2-1-voittoon Kolumbiasta ja Senegal kaatoi Puolan samoin lukemin.

Kolumbian turnaus alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Japania vastaan joukkue joutui jo alkuminuuteilla miehen vajaalle ja Japani pääsi rankkarista johtoon, lue lisää tästä.

Senegalin ja Puolan välisessä ottelussa nähtiin erikoinen maali, kun M’Baye Niang karkasi läpiajoon tultuaan kentän reunalta takaisin kehiin. Puolan puolustus sekoili, mutta myös tuomareilta saattoi tapahtua pieni arviointivirhe päästäessään Niangin kentälle Puolan kannalta pahaan saumaan, lue lisää tästä.

Mitä MM-kisoissa tapahtuu tänään?

Daavid vastaan Goljat on keskiviikon asetelma kolmeen peliin. Marokko pelaa Cristiano Ronaldon tähdittämää Portugalia vastaan kello kolmen pelissä. Kuudelta A-lohkon heittopussiksi ennakoitu Saudi-Arabia haastaa Uruguayn ja illan viimeisessä ottelussa Espanja kohtaa Iranin.

(Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.)

Espanja kohtaa toisessa ottelussaan Iranin. Kuva: Getty Images.

Kaikilla kolmella suurmaalla (Portugali, Uruguay, Espanja) on mahdollisuus varmistaa voitolla jatkopaikka pudotuspeleihin. Sitä heiltä myös odotetaan, mutta kisoissa on ennenkin nähty yllätyksiä.

Lohkovoiton tavoittelun kannalta Uruguay, Portugali ja Espanja tarvitsevat mielellään voiton. Uruguay tarvitsee myös maaleja, sillä Venäjä pommitti kahteen otteluun kahdeksan osumaa ja päästi vain yhden. Uruguay voitti Egyptin avausottelussaan vain lukemin 1-0.

Päivän tapahtumat

Milloin Mitä Missä Tv/radio
Klo 09.50 Kooste edellispäivän peleistä. Yle TV2
Klo 15.00 B-lohko: Portugali-Marokko Lužniki, Moskova Yle TV2 (Lähetys alkaa jo klo. 14.30)
Klo. 18.00 A-lohko: Uruguay-Saudi-Arabia Rostov Arena, Rostov Yle TV2
Klo. 21.00 B-lohko: Iran-Espanja Kazan Arena, Kazan Yle TV2
Klo. 23.15 Kooste päivän peleistä Yle TV2

Seuraa näitä

Jatkuuko Ronaldon maalitehtailu?

Cristiano Ronaldo oli kentän tähti Espanjaa vastaan tykittäen hattutempun. Ensimmäinen osuma tuli rankkarista, toinen 16-rajan takaa kovalla laukauksella ja kolmas upeasti vapaapotkusta. Ronaldo näytti heti, että hän on valmis kantamaan joukkuettaan MM-kisoissa.

Marokkoa vastaan peli voi olla Portugalin hyökkäämisen kannalta haastavampaa. Espanja tarjosi Portugalille paljon tiloja puolustuslinjan selustaan hyökkäämällä itse aktiivisesti. Nyt Portugalia ja Ronaldoa odottaa tiiviimpi puolustuslinja, joka pitäisi murtaa. Marokko antaa luultavasti pallonhallinnan suosiolla Portugalille ja pyrkii itse hyökkäämään pallonriiston jälkeen nopeasti. Se voi tehdä ottelusta kinkkisen Portugalille.

Ronaldo kuitenkin osoitti Espanjaa vastaan, että ruuti on kuivaa, kun paikka tulee. Se voi tietää Marokolle vaikeuksia.

Saako Uruguay hanat auki?

Uruguay kaivoi Egyptistä avausottelussaan nihkeän voiton. Voittomaali tuli kreivin aikaan ottelun loppuhetkillä. Uruguayn hyökkäyskalusto ei kalpene kisoissa juuri kellekään. Siksi joukkueelta on lupa odottaa maaleja. Nyt siihen tarjoutuu loistava tilaisuus, kun ennakkoon kisojen ehkä huonoin joukkue, Saudi-Arabia, tulee vastaan.

Luis Suárez ja Edinson Cavani janoavat maaleja. Onnistumiset ruokkisivat tähtihyökkääjien itseluottamusta ja mitä luultavimmin paikkoja on ainakin luvassa. Uruguayn ja Saudi-Arabian välisessä ottelussa saatetaankin nähdä keskiviikon rumimmat lukemat.

Kuinka pitkään Iran kestää?

Espanjan ja Iranin välisessä ottelussa pallonhallinta tulee luultavasti olemaan noin 80-prosenttisesti Espanjalla. Siinä myllerryksessä Iran on auttamatta ongelmissa. Kysymys kuuluukin, kuinka pitkään Iran pystyy pitämään puolustuslinjansa tiiviinä ja peittämään laukaisupaikat?

Mitä pidemmälle ottelu etenee maalittomassa tilanteessa, sen vahvemmilla Iran on. Toisaalta Espanjan totaalinen pelitapa tuottaa auttamatta hyviä tekopaikkoja, joten olisi hulluutta veikata mitään muuta kuin Espanjan runsaslukuista voittoa. Iranille yksikin piste tästä ottelusta olisi samanlainen ihme kuin Suomen 1-1-tasapeli Espanjan vieraana MM-karsinnoissa vuonna 2013. Kazanin ihmettä tuskin kuitenkaan nähdään.

Lisää luettavaa nälkäisille

Onko MM-kuume jo iskenyt? Kaipaatko tietoa alkulohkoista? Haluatko selata kisojen koko otteluohjelmaa? Kiinnostavatko tarinat aiemmista MM-kisoista?

Ei hätää! MM 2018 -kisakeskuksemme palvelee kellon ympäri. TÄÄLTÄ löydät niin otteluohjelman, lohkot (ja lohkojen alta lohkoennakot), kaikkien joukkueiden pelaajalistat kuin MM-kisojen historiatilastot.

Aiempien MM-kisojen historiikkeja pääset lukemaan TÄSTÄ.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.