Kun Brasilia kohtaa tänään klo 17 alkavassa ottelussa harjoitusottelussa Kroatian, johdattaa joukkueen kentälle kapteenina vasta 21-vuotias Manchester City -hyökkääjä Gabriel Jesus. Nuorukaisesta tulee samalla nuorin Brasilian maajoukkueen kapteeni sitten vuoden 1995.

Gabriel Jesus on tehnyt 15 pelaamassaan A-maaottelussa 9 maalia ja syöttänyt neljä. Hänestä tulee myös Brasilian pitkän ja hohdokkaan MM-historian nuorin numeroa 9 kisoissa kantanut pelaaja.

Goleada Info

@goleada_info
#PréJogo 🇧🇷🇭🇷 | Gabriel Jesus será o capitão no amistoso de logo mais. O atacante de 21 anos tem 9 gols e 4 assistências em 15 partidas com a camisa da Seleção Brasileira.

Brasilian ja Kroatian välinen ottelu pelataan Liverpoolissa tarunhohtoisella Anfieldilla. Tarunhohtoinen on myös Gabriel Jesusin tarina, sillä vielä neljä vuotta sitten hän maalasi kotikaupunkinsa katuja MM-kisoja seuratessaan, mutta nyt Gabriel Jesusista itsestään on tehty näyttävä seinämaalaus.

WeLoveBetting

@WeLoveBettingUK
🇧🇷 GABRIEL JESUS 🇧🇷

2014: Painting streets in Brazil
2018: Captaining his country at Anfield

Quite the four years 👏🏻

AP Sports

@AP_Sports
As Brazil's Gabriel Jesus prepares to become Brazil number 9 at the World Cup in Russia, the favela he comes from is painting his face on walls. @msavarese
apne.ws/NKZQ99C

Itse MM-turnauksessa Gabriel Jesusia tuskin Brasilian varsinaisena kapteenina nähdään. Päävalmentaja Tite kun on kierrättänyt valmentajapestinsä aikana kapteeninnauhaa jo 16 eri pelaajan käsivarressa, joten liian suuria johtopäätöksiä tämänpäiväisestä kippariratkaisusta on turha tehdä.

Brasilian ja Kroatian välisessä kohtaamisessa nähdään myös odotettu comeback, sillä toiselle puoliajalle juoksee jalkaleikkauksestaan toipunut Neymar (lue lisää). Neymar on pelannut viimeksi helmikuussa.

Rei da Resenha 🇧🇷

@resenhadorei
SELEÇÕES ESCALADAS

#BRASIL: Alisson; Danilo, Thiago Silva, Miranda e Marcelo; Casemiro; Willian, Fernandinho, Paulinho e Coutinho; Gabriel Jesus

#CROÁCIA: Subasic; Vrsjalko, Corluka, Lovren e Vida; Badelj, Rakitic, Perisic, Modric, Rebic; Kramaric