Bundesliigan nousukas kiinnitti useiden suurseurojen havitteleman nuoren valmentajaneron

© Kuva: Getty Images

Bundesliigaseura RB Leipzig tiedotti tehneensä sopimuksen 30-vuotiaan valmentaja Julian Nagelsmannin kanssa. Sopimus alkaa vasta vuoden päästä, joten ensi kaudella Nagelsmann on yhä Hoffenheimin päävalmentaja.

Nagelsmannin sopimus Leipzigin kanssa on voimassa vuoteen 2023 saakka. Leipzig on varsin tuore seura saksalaisessa jalkapallossa. Energijuomajätin omistajuussuhde on myös herättänyt Saksassa paljon paheksuntaa.

Red Bullin omistama seura perustettiin vuonna 2009 ja se nousi Bundesliigaan kaudeksi 2016-17. Heti ensimmäisellä kaudellaan Leipzig sijoittui sarjassa toiseksi. Viime kaudella Leipzig pelasi Mestarien liigan lohkovaiheessa ja Bundesliigassa se sijoittui kuudenneksi.

Nagelsmann on tehnyt Hoffenheimin peräsimessä upeaa työtä nuoresta iästään huolimatta. Miehen perässä ovat olleet myös Saksan suurseurat Bayern München sekä Borussia Dortmund.

Nagelsmann nousi Hoffenheimin päävalmentajaksi kaudeksi 2016-17. Silloin tuli myös seurahistorian paras sijoitus (neljäs) Bundesliigassa. Viime kaudella Hoffenheim paransi vielä pykälällä sijoittuen kolmanneksi. Näin ollen Hoffenheim nähdään ensi vuonna myös Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Voita 4 hengen matka Mestarien liigan puolivälierään: näin pääset mukaan.