Argentiina avasi MM-lopputurnauksen 1-1-tasapelillä Islantia vastaan. Tulos ei varmasti ollut sitä, mitä Argentiinassa odotettiin, ainakaan Diego Maradonan mukaan.

Argentiinan peliesitys on saanut paljon kritiikkiä eikä MM-karsinnatkaan sujuneet ilman riitasointuja. Argentiinan entinen maajoukkuetähti ja -valmentaja Maradona oli todella pettynyt pelilliseen ilmeeseen.

Maradonan mukaan päävalmentaja Jorge Sampaoli ei voi tulla kotiin, jos pelaaminen on koko turnauksen ajan samanlaista kuin Islantia vastaan.

– Minulle tuli sellainen tunne, että joukkueen sydämessä on suuttumusta. Se oli häpeällistä, ettei peliin oltu valmistauduttu tietäen, että Islannin pelaajat ovat kaikki yli 190-senttisiä, Maradona ihmetteli Venezuelan televisiossa BBC:n mukaan.

Lionel Messi missasi ottelussa rangaistuspotkun, mutta Maradona ei lähtenyt syyttämään joukkueen kapteenia.

– En syytä pelaajia. Voisin syyttää työmoraalin puutetta, mutta en voi syyttää pelaajia, vielä vähemmän Messiä, joka antoi kaikkensa.

– Epäonnistuin viidessä rankkarissa (peliurallani) ja olin silti Diego Armando Maradona. Mielestäni he eivät menettäneet kahta pistettä, koska Messi epäonnistui rankkarissa, Maradona sanoi.