Portugalin ja Espanjan välisessä ottelussa mentiin tauolle Portugalin 2-1-johtoasemassa. Draamaa ei puuttunut ensimmäisestä puoliajasta.

Portugali meni johtoon jo neljännellä minuutilla, kun Nacho rikko Cristiano Ronaldoa rangaistusalueen sisällä. Ronaldo paukutti Portugalin johtoon pilkulta ja samalla nousi MM-historian neljänneksi pelaajaksi, joka on tehnyt maalin neljissä MM-kisoissa, lue lisää täältä.

Espanja tuli tasoihin 24. minuutilla eikä sekään tilanne jäänyt ilman spekulaatioita. Dieco Gosta voitti kaksinkamppailussa Pepen ehkä hieman kyseenalaisin keinoin. Costa haastoi hyvin 16-rajan tuntumassa ja laukoi tarkan vedon maaliin.

Juuri ennen taukovihellystä nähtiin jotain, mitä ei joka päivä näe. Ronaldo laukoi boksin takaa ja pallo lipsahti Manchester Unitedissa upean kauden pelanneelta David de Gealta helposti maaliin.

Espanjalla oli pari hyvää tekopaikkaa ensimmäisellä jaksolla. Esimerkiksi Isco laukoi pallon ylähirteen. Myös Portugali pystyi luomaan tekopaikkoja ja varsinkin vastahyökkäykset olivat vahvoja.