Saksa voitti vaikeuksien kautta Saudi-Arabian perjantaina kenraaliharjoituksessaan ennen MM-kisoja maalein 2-1. Manchester Cityn keskikenttäpelaaja İlkay Gündoğan sai jälleen faneilta buuaukset.

Gündoğan tuli kentälle vajaan tunnin kohdalla, jolloin kannattajat aloittivat vihellykset ja buuaukset. Sama nähtiin myös Itävaltaa vastaan viikko sitten. Kannattajat eivät ole ottaneet hyvällä sitä, että Gündoğan ja Saksan toinen turkkilaistaustainen pelaaja Mesut Özil osallistuivat tapasivat Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan.

Erdoğan haluaa tulla uudelleenvalituksi maansa presidentiksi, kun samaan aikaan miestä on painostettu ihmisoikeuskysymyksistä ja kansalaisten karkotuksista. Maan hallitus on muun muassa pidättänyt journalisteja, joiden uutisointi ei ole ollut presidentin ja hallituksen toiveiden mukaista.

Özil ei pelannut perjantaisessa ottelussa Saudi-Arabiaa vastaan, mutta Gündoğan pelasi ja sai tuntea nahoissaan saksalaiskannattajien mielenilmaisun. Saksan päävalmentaja Joachim Löw toivoi, että kannattajat unohtaisivat jo selkkauksen ja tukisivat pelaajia.

– Hän (Gündoğan) on maajoukkueen jäsen. Se buuaaminen ei auta ketään, Löw totesi ottelun jälkeen Goalin mukaan.

Voitosta huolimatta, Saksan päävalmentaja ei ollut vielä tyytyväinen esitykseen.

– Olimme ajoittain todella avoimia puolustussuuntaan ja se avasi Saudi-Arabialle useita vastahyökkäyksiä. Mielestäni aloitimme hyvin, sitten päästimme jalan kaasulta toisella puoliskolla. Meillä oli lopulta jopa hieman onnea. Ensi viikolla tulemme olemaan pirteämpiä ja dynaamisempia, Löw kommentoi.

Voitto oli Saksalle ensimmäinen MM-karsintojen jälkeisistä harjoitusotteluista. Kuudesta ottelusta ennen MM-lopputurnausta Saksa on voittanut yhden, pelannut kolme tasapeliä ja hävinnyt kahdesti.