Kisaisäntä Venäjä on ollut kotikisoissaan kaikkea muuta kuin ennakkoon povattiin. Jopa Venäjällä odotukset olivat todella alhaiset omaa joukkuetta kohtaan, mutta niin vain Venäjä nappasi ensimmäisenä maana jatkopaikan pudotuspeleihin.

Venäjä voitti alkulohkon toisessa ottelussaan Egyptin selvin lukemin 3-1. Venäjä karkasi jo 3-0-johtoon toisella puoliajalla huimalla vartillaan. Avausmaali, joka meni Egyptin omasta pelaajasta maaliin, syntyi 47. minuutilla, Denis Tšeryšev teki turnauksen kolmannen maalinsa 59. minuutilla ja Artjom Dzjuba laukoi 3-0-osuman 62. minuutilla.

Egypti oli hetkessä lyöty maan rakoon eikä joukkuetta auttanut sekään, että Mohamed Salah toi rankkarilta Egyptin kahden maalin päähän hieman myöhemmin.

Venäjä on paukuttanut kahteen peliin hurjat kahdeksan maalia, mikä on kaksi maalia enemmän kuin kaksissa edellisissä turnauksissa yhteensä. Venäjä onnistui vuoden 2002 ja 2014 kisoissa yhteensä kuudesti maalinteossa. Venäjä ei selviytynyt vuosien 2006 eikä 2010 MM-kisoihin.

OptaJoe

@OptaJoe
8 - Russia have scored two more goals in this #WorldCup (8) than they had in their previous two World Cup tournaments combined (6 across 2002 and 2014). Entertainers. #RUS #EGY #RUSEGY

Lisäksi Venäjä nousi kahdeksalla maalillaan eniten kisaisäntänä maaleja tehneeksi joukkueeksi ensimmäisiin kahteen otteluun. Samaan on pystynyt Italia vuonna 1934.

OptaJohan

@OptaJohan
8 - Russia's eight goals in the first two #WorldCup games is a joint-record for a host nation (Italy 1934 also 8). Party.

Venäjä kohtaa vielä lohkon viimeisessä ottelussaan Uruguayn. Avausottelussa Saudi-Arabia jäi Venäjän jyrän alle lukemin 5-0.