Huippukauden pelannut Huuhkaja-hyökkääjä paljasti: Seura vaihtuu kesällä

© Kuva: Getty Images

Hyökkääjä Berat Sadik teki paluun Huuhkajiin tiistain Romania-ottelussa yli 2,5 vuoden tauon jälkeen. Vaikeista ajoista kärsinyt kolossi sai alleen hyvän viime kauden Kyproksen pääsarjassa pelaavan Doxan paidassa. 31-vuotias kärkimies paukutti 30 liigaottelussa 18 täysosumaa.

Miehen sopimus Doxan kanssa oli vain yksivuotinen, joten Sadik on vapaa vaihtamaan seuraa ilman siirtokorvausta. Sen hän aikoo myös tehdä.

– Viihdyn Kyproksella erittäin hyvin. Jos jatkan siellä, niin sitten se on joku isompi seura, Sadik paljastaa SuomiFutis-sivustolle.

– Agentti on käynyt keskusteluja, mutta en halua kiirehtiä vielä ja lyödä lukkoon tässä vaiheessa mitään.

Sadik haluaa hoitaa ainakin vielä Tampereella lauantaina pelattavan Valko-Venäjä-ottelun alta pois. Viime kaudella hänen päätös uudesta seurasta venyi syyskuulle asti.

– Nyt olisi huomattavasti aikaisemmin tarkoitus tehdä päätöksiä. Maaottelun jälkeen istun varmaan alas pohtimaan.

Sopimustarjouksia on tullut monesta eri ilmansuunnasta.

– Vähän kaikkialta. Eksoottisemmistakin maista Euroopan ulkopuolelta on tullut kyselyjä. Kuuntelen tarjouksia ihan rauhassa.

Uransa parhaan kauden Sadik pelasi aikoinaan Sveitsin pääsarjassa Thunin paidassa kaudella 2014-2015, jolloin mies pyssytti 12 liigamaalia. Kyproksen pääsarjan tason hän arvioi Sveitsin pääsarjan ja kotoisen Veikkausliigan välimaastoon.

– Mitään Suomelta pois ottamatta, niin täällä on vain muutama jengi, joka pystyy olemaan hyvä resurssiensa puolesta. Sveitsissä kaikki on hyvällä tasolla ja myös Kyproksella. Kausi jakaantuu Kyproksella lopussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Ylemmässä sarjassa kaikki joukkueet ovat tosi hyviä. Siitä kertoo myös se, että Mestarien liigassa ja Eurooppaliigassa oli joukkueet sieltä.

– Valitettavasti sarjassa oli myös pari heittopussia, mutta ensi kaudeksi sarja supistuu ja siinä on vain 12 joukkuetta. Se tekee hyvää sille. Sanon, että se on hyvätasoinen sarja. Itselle se oli erinomainen valinta, Sadik luonnehtii Kyproksen pääsarjaa.

11 A-maaottelua pelannut Sadik nähtäneen jälleen kentällä Suomen ja Valko-Venäjän välisessä kohtaamisessa lauantaina Tampereen Ratinassa. Ottelu on nähtävissä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssä.

Jesse Happonen