Huuhkaja-pakki ollut ihmeissään RoPS:n noususta: ”Kaikkien näiden sopupeliskandaalien jälkeen”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkueeseen Markku Kanervan aikakaudella murtautunut Albin Granlundin alkukausi Ruotsissa on ollut vaikea loukkaantumisten vuoksi. Peliaikaa on tullut kolmessa ottelussa vain 61 minuuttia, mutta nyt Granlund kertoo olevansa valmis taistelemaan tosissaan peliajasta.

– Toivon, että pystyn haastamaan sitä avauskokoonpanon paikkaa, kun Allsvenskan jatkuu ensi kuussa. Olen itse jo ihan hyvässä kunnossa, joten minulla on kyllä hyvät mahdollisuudet päästä pelaamaan.

Granlund pelasi Huuhkajien tuplamaaottelussa jälkimmäisessä pelissä, kun Suomi voitti Valko-Venäjän lukemin 2-0. Laitapuolustaja kirmasi kentälle vaihdosta ottelun 64. minuutilla. Miehen pelikunto ei ollut vielä täysin 100-prosenttinen.

– Ei se ihan vielä ole, mutta lähestyn sitä. Jos en olisi ollut lähellä sitä, en olisi maajoukkueen matkaan tullut, Granlund kertoo.

Örebrota edustavan Granlundin pelit jatkuvat Allsvenskanissa vasta heinäkuun 8. päivä, joten hänelle jää aikaa seurata kotoisen Veikkausliigan otteluita. Viime kauden seuransa IFK Mariehamnin lisäksi suurennuslasin alla on RoPS, jota PIF-kasvatti edusti vuosina 2010-2013.

– RoPS on ollut minun mielestä tämän vuoden suurin yllätys. He pelaavat omilla vahvuuksilla tosi fiksusti ja nuoret Helsingin jätkät ovat onnistuneet tosi hyvin siellä. Se flow voi jatkua ja joukkue voi olla jopa mitalikamppailussa mukana. Toivon sitä, koska RoPS ansaitsee sen kaikkien vaikeiden vuosien jälkeen.

Granlund näki läheltä rovaniemeläisseuran vaikeat vuodet, joten nähtyä menestystä oli vaikea ennustaa.

– En uskonut näin nopeaan menestykseen, kuten se hopea kaudella 2015. Siellä tuli iso muutos kaikkien näiden sopupeliskandaalien jälkeen, jolloin oli pakko muuttua. Nyt se muutosprosessi on tosi onnistunut. He ovat saaneet lukuisia nuoria pelaajia Suomen maajoukkueisiin. Siellä osataan pelaajien scouttaaminen tosi hyvin, joka on oikeasti tärkeä asia.

RoPS:n seuraava ottelu on tiistaina, kun vieraaksi saapuu Vaasan Palloseura.

– Luulen, että RoPS voittaa 2-0, Granlund veikkaa.

Jesse Happonen